ÇORUM HABER’in aylık kültür ve sanat eki YAZILIKAYA’nın Yayın Kurulu Üyeleri, ÇEKVA Sanat Dostları Grubu’ndan Bahri Güven, Muzaffer Gündoğar ve Selahattin Aydemir, Atatürkçü Düşünce Derneği Resim Atölyesi’ndeki kursiyer kadınlarla bir araya geldiler.

Yeşilyurt 3. Sokak’ta faaliyet gösteren ADD Resim Atölyesi’ni geçtiğimiz günlerde ziyaret eden üç yazar, burada Resim öğretmeni Ali Boduç gözetiminde yağlıboya çalışmaları yapan ressam arkadaşlarına kitaplarını armağan ettiler.

Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftanın iki günü resim kurslarına katılan Sabahat Koç Ekmekçi, Rabia Eren, Hümeyra Seydim, Gülseren Arapoğlu, Oya Alaybeyoğlu, İnci Haboğlu, Belgin Eskizara, Sultan Özbilen ve Müjgan Çırpı ise yazar konuklarına ev yapımı çeşitli ikramlarda bulundular.

Kurs öğretmeni Ali Boduç, ADD Resim Atölyesi’nin 2012 yılında açıldığını anımsatarak, bugüne kadar her yaştan onlarca insanın kurslardan yararlandığını söyledi. Güzel Sanatlar bölümüne öğrenci yetiştirdiklerini de belirten Boduç, düzenledikleri kurslara en çok kadınların ilgi gösterdiğini vurguladı.

Şu an yağlıboya resim kursuna devam eden 13 kursiyerin daha önceki yıllarda kişisel sergiler açtığını dile getiren Ali Boduç, Haziran ayında ise karma bir resim sergisine imza atacaklarının müjdesini verdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim