AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, darbe girişimi sonrasında tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimiz merkez ve ilçelerinde başlatılan ve 7 Ağustos’ta Yenikapı Mitingi ile sona ereceği açıklanan demokrasi nöbetlerine katılmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz haftasonu başta Vali Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Tufan Köse, Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ olmak üzere çok sayıda yetkili ile birlikte ilimiz Kargı, Osmancık, Laçin, Bayat, İskilip ve Uğurludağ’a giden Milletvekili Ceylan, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlarla ilgili vatandaşlara seslenerek birlik beraberliğin korunduğu zaman bu milletin ne yapabileceğinin dost düşman herkese gösterildiğini bildirdi.
Silahlı darbe girişimi sonrasında demokrasiye sahip çıkan tüm vatandaşlarına teşekkür ederek “Çorum ilçeleri ile birlikte ayakta. Demokrasiye sahip çıkmayı sürdürüyor. Bizim ortak geleceğimiz Türkiye’dir. Ayrılık tohumları atmak isteyenlere bu millet izin vermeyecektir” diye konuşan Milletvekili Ceylan, 15 Temmuz’da Çanakkale ruhunun dimdik ayakta olduğunun ortaya çıktığını da vurguladı.
Vatan ve bayrak için milletin tankların bombaların önüne atladığını, canlarını hiçe sayarak göğüslerine siper ettiğini söyleyen Ceylan, “Milletimiz 15 Temmuz gecesi dünyaya vatan sevgisinin ne demek olduğunu öğretmiştir. Türk, Kürt, Alevi, Sünnü, Çerkez, Laz demeden tek yürek olduğumuz zaman geleceğimizi hep beraber sağlama alırız. Milletimizin 15 Temmuz’da yazdığı tarih tüm dünyaya örnek olmuştur. Hainler darbe kalkışmasına başlarken, gerçek silahlı kuvvetlerin içerisinde vatanını, milletini, bayrağını seven subayları, erleri, polisimizi ve milletimizi unuttular. Bu hainler milletimizin dimdik ayakta duracağını hesap etmedi. Sizler bu meydanlarda bir ve beraber olduğunuz süre içerisinde ülkemize güç yetmeyecektir” diye konuştu.




(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim