Öğrenci otomasyon sistemi (HUBİS)’nde adı geçen derslerin seçiminde, grup adı bulunmayan örgün eğitimi, grup adı HUZEM olan ise uzaktan eğitimi belirttiğinin kaydedildiği açıklamada, öğrencilere örgün ve uzaktan eğitim olmak üzere iki seçenek sunulduğu ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Örgün eğitimi seçen öğrencilerin dersleri, haftalık ders programında yer alan derslikte yüz yüze yapılmakta ve %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Uzaktan eğitim yöntemini seçen öğrenciler ise ortak dersleri zaman ve mekândan bağımsız olarak internet bağlantısı olan tüm cihazlardan (masaüstü, dizüstü, cep telefonu, tablet) web tabanlı olarak takip edebileceklerdir. Uzaktan eğitim yöntemiyle öğrenciler web sitesi üzerinden zengin içerikli ders materyallerini (mp4, mp3, sunu, PDF) sınırsız bir şekilde tekrar edebilme fırsatına sahip olacaklardır. Ortak derslerin seçiminde, uzaktan eğitim (HUZEM) tercihi yapıldığında her ders için 25 TL ücret ödenmesi gerekmekte ve bu ücreti https://harc.hitit.edu.tr/Odeme.aspx web adresinden güvenli bir şekilde herhangi bir bankanın kredi kartı ile ödeme imkanı bulunmaktadır.

Ders seçimini yapmış öğrencilerimiz, ortak derslerdeki örgün veya HUZEM tercihlerini 26-29 Eylül 2017 tarihleri arasında Ders Ekleme-Bırakma, Mazeretli Geç Kayıtlar döneminde Danışmanın bilgisi dahilinde değiştirebilirler.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim