Çorum’un 2018-2023 yılları arasındaki vizyonunu ortaya koyacak olan İl Stratejik Gelişim Planı’nda kurumların görevlerinin belirlendiği protokol imza törenine katılan Belediye Başkanı Külcü, bir kenti iyi yönetmek için öncelikle olarak hedeflerin iyi ortaya konulması ve ona göre çalışma yapılmasının önemine değindi.

Bir süredir Stratejik Plan kapsamında ciddi bir çalışmanın yürütüldüğünü vurgulayarak işinde hedefleri olmayanların kentleri iyi yönetemeyeceğini belirten Belediye Başkanı Külcü, “Etkili sonuç almak için öncelikle hedefler iyi belirlenmeli. Hedefleri olmayan kişilerin, kurumların, şehirlerin ve ülkelerin bunların hiç birisinin gidebileceği bir yer yoktur. Stratejik Planın en basit açıklaması budur. Şehrin kendi ürettiği enerjiyi bir noktada toplayarak geleceğe uzanacaktır. Bu şehrin yöneticileri olarak biz de kenti götürebileceğimiz nokta neresidir, bunun planını hazırlıyoruz” diye konuştu.

Elbette her alanda en iyi olmanın istenildiğini ama bunun her zaman mümkün olmadığını dile getirerek imkan ve ortak aklın birleştirerek gidilebilecek en iyi noktaya ulaşmanın hedeflenmesinin önemli olduğunu anlatan Başkan Külcü, “Bu kentin Belediye Başkanı olarak Hitit Üniversitesi’nin geldiği noktayı görüyoruz. Bunda Rektör Alkan’ın katkısı çok büyük. Üreten ve kendi ayakları üzerinde duran bir üniversitemiz var. Şehir olarak üniversiteden beklediğimiz şey bu şehrin temel üretim noktasının üniversite haline getirilmesidir. Şehrin önümüzdeki 10 yıllarında nasıl bir noktaya gelmesi gerektiğini bu çalışmalarla belirleyeceğiz” dedi.

Köylerle birlikte merkezde 290 bin insana hizmet üretme sorumluluğu bulunduğunu, Çorum Belediyesi olarak kendilerinin hazırladığı Stratejik Plana göre hedeflerin birer birer yerine getirildiğini ve bugüne kadar hep hedeflerin üzerinde hizmet ürettiklerini ifade eden Külcü, “Çorum’un 2023’e uzanan yol haritası da bu Stratejik Plan olacaktır. Belediye olarak planın hayata geçirilmesi için tüm tecrübe, birikim ve imkanlarımızla çalışmaya hazır olacağız” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ) 

Editör: TE Bilisim