Anitta Otel’de gerçekleştirilen toplantıda kürsüye gelen Muzaffer Külcü, Çorum’un bir zamanlar “Anadolu Kaplanı” olarak nitelendirildiğini anımsatarak, “Daha önce Anadolu Kaplanı olmayı başarmış bir şehir, aynı şeyi yeniden gerçekleştirebilir.” dedi.

Çorum sanayisinde kurumsallaşma eksikliği, AR-GE çalışmalarına ağırlık verilmemesi ve birbirini tekrarlayan sektörlerde ısrar edilmesinin bir “açmaz” doğurduğuna dikkat çeken Başkan Külcü, bu sorunların aşılması hâlinde Çorum’un kabuğunu kıracağına inandığını kaydetti.

“Çorum’da Hiç Kimse Açıkta Kalmayacak” projesine de değinen Külcü, “Bizim ülkemizin sosyal devlet geçmişi uzun bir tarihçeye sahip değil. Devlet ne kadar verirse versin fakir-fukara insanlara yetişmesi kimi zaman mümkün olamayabiliyor.  Bizler sadece insana değil, soğukta aç kalmasın diye hayvanlar için tabiata yiyecek bırakan bir milletin fertleriyiz. Çorum’da aç kalan, açıkta kalan herkese sahip çıkmak, Vali ve Belediye Başkanı olarak önce bizlerin görevi olduğu kadar, bu konuda işadamlarımıza da önemli işler düşüyor. Bu nedenle bu projeye tüm işadamlarımızın katkı sağlamasını bekliyoruz.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim