Mobilya’da KDV indiriminin sektöre canlılık getirdiğini hatırlatarak şerefiye bedeli ve karar pulunun da kaldırılmasının esnafa bir artı daha sağlayacağını vurgulayan Murat Erdal konu ile ilgili yaptığı açıklamada devlete ve hükümet yetkililerine bugüne kadar sektöre verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Orman işletmeleri tarafından, ağaç ve orman ürünleri üzerinden şerefiye bedeli ile karar pulu gibi isimler adı altında tahsil edilen bedellerin bir kısmının sıfırlanması, bir kısmının ise önemli ölçüde düşürülmesi ile ilgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Murat Erdal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu alınan karar sektörümüz açısından çok olumlu karşılanıp, önümüzdeki günlerde sektörümüzün gelişerek canlılık kazanacağının habercisidir. Mobilya sektörünün ham maddesi ağaç ve orman ürünlerinde fonların kaldırılmış olması maliyetleri azaltacağından, bu hem üreticiye hem de tüketiciye katkı sağlayacaktır. Mobilya sektöründe istihdamın artarak devam edeceği, sektörümüz dinamik ve güçlü bir şekilde “Türkiye’nin çalışan, üreten gücü olmaya devam edecektir.” Daha fazla istihdam ve üretim için mobilya sektöründen ekmeğini kazananlar olarak gece gündüz çalışmaktayız.

Türk mobilyası “ihracat kilogram fiyatını ikiye katlamış olması da sektörümüz açısından sevindiricidir.” 10 yıl önce 2 doların altında olan mobilya kilogramı, bugün 3.80 dolara yükselmiştir. Bu gelişme mobilya sektörünün makinalaşmasında ve ürün kalitesinde üst seviyelere yükselmesi bakımından önemlidir. Bu durumun dünya pazarından daha fazla pay alarak sağlandığı, ihracatta 15 yıl içerisinde 23. sıradan 12.sıraya yükselmesinin de önemli bir sonuç olduğu görülmüştür.

Şehrimizde mobilya sektörünün daha fazla gelişmesi için; Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çıraklık Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Ticaret Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile sanayi işbirliğinin mutlaka sağlanarak, ortak girişimlerde bulunmaları çok önemlidir. Mobilya sektörünün gelişmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmeleri talebimizdir. Ayrıca; Tüketicilerin her türlü mobilya ihtiyaçlarında yerli esnafı tercih etmeleri, hem istihdamı arttıracak, hemde sektörümüzde faaliyet gösteren imalatçı, mağazacı esnafı ve yatırımcıların güçlenmelerinde büyük rol oynayacaktır.

20 sektörden fazla iş kolunu destekleyen mobilya sektörü, son yıllarda verilen desteklerden çok memnundur. 10-15 yıl içerisinde hayal gibi görünen hedeflerin bu gün bakıldığında “hükümetin ve muhalefetin vermiş oldukları desteklerle kolay ve mümkün olduğu görülmektedir. “ Devletimize, hükümet yetkililerimize ve tüm muhalefet parti temsilcilerine bu güne kadar mobilya sektörüne vermiş oldukları desteklerden dolayı minnettarız.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim