Orköy’ün ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve genişletilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak için, ormanların içinde veya bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına katkıda bulunmak suretiyle ormanlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde kurulan bir daire başkanlığı olduğunu belirten Tatlısu, Orköy kapsamında ferdi ve kooperatif olmak üzere 2 tür kredi verildiğini bildirdi.

Söz konusu proje kapsamında 53 aileye ekonomik nitelikli krediden 1 milyon 404 bin 500 lira, 37 aileye ise sosyal nitelikli krediden 60 bin 800 lira ödeme yapıldığını kaydeden Tatlısu, şu bilgileri verdi:

“Orman köylüsü olan ve son bir yıldır orman köyünde oturuyor olduğunu belgeleyen muhtar veya şahıslar köyün bağlı bulunduğu Orman İşletme Müdürlüğüne talep ettiği kredi türünü belirten bir dilekçe ile başvuruda bulunur. İşletme Müdürlüğü, ormancılık faaliyetlerinin yoğun, orman-halk ilişkilerinin problemli olduğu köyleri öncelikli olarak destekleme programına alır. Orman köylüsü olanlar, icralık durumda olmayanlar, kuraya tabi tutulmadan gelen ödenek doğrultusunda desteklemelerden yararlanabilir.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim