Millî Görüş’ün önünü kesebilmek için dış mihrakların “çakma bir Millî Görüş” oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Sakınmaz şunları söyledi:
“AKP tabanının kayacağı tek adres olarak gözüken Saadet Partisi’nde bir takım oyunlar hayata geçirilmiş, SP ele geçirilemeyince başarısız Kurtulmuş ve ekibi AKP tarafından sahiplenilmiştir. Başarısız olan bu plâna rağmen, bu sahiplenme ile AKP olayı ‘Zaten onlar bize geliyor’ diye lanse ederek, adil düzenin tekrar kurulamayacağı algısını tabanına başarıyla işlemiştir. Nasıl 2023 boş bir hedefse AKP’nin tabanını tutmak için çıktığı sahte Millî Görüş oluşturma hedefi de bir o kadar boştur. AKP eğer hayırlı bir hizmet yapmak istiyorsa ve bu konuda samimi ise bizler Adil Düzen’i onların adına Türkiye’ye kuracak sağlam, sadık, vefakâr, cefakâr ve inançlı bir ekibi hemen şimdi kurmaya ve karşılıksız göreve vermeye hazırız. AKP, Millî Görüş içindeki neferleri ayartmakla Milli Görüş’e çelmeler takmakla kendi dağılmasını bir zaman erteleyebilir ama iflası çok fazla gizleyemeyecek, kendisine kalkan yaptığı Milli Görüş’ten kopan kadrolarla Anavatan Partisi’nin hazin sonuna hızla kavuşacaktır. Sayın Ersoy başta olmak üzere Numan ve ekibinin AKP tarafından bir umut olarak görülmesi, AKP’nin elindeki büyük imkânlara rağmen yeni bir nesil ve yeni bir kadro yetiştiremediğinin açık bir göstergesidir. Maalesef samimiyet olmayınca bereket hasıl olmuyor. Para ve iktidar, saadet getirmiyor. AKP, yığınla kalabalık içinde yalnızlık çekmektedir ve çıkmaz bir yolda uzatmaları oynamaktadır. Millî Görüş’ün önündeki tek engel maalesef kendi içinden yetişmiş olan küçük bir azınlıktır. Millî Görüş sabırla ve azimle bu engeli de mutlaka aşacak imana ve azme sahiptir.”
Şah Fırat Operasyonu’na da değinen Sakınmaz, Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD tehdidine karşı geri çekilmesini sert sözlerle eleştirdi. Orhan Sakınmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk kez toprak kaybettiğini belirterek, “1974 yılında Necmettin Erbakan’ın önderliğinde yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı’yla ilk defa topraklarını genişleten Türkiye Cumhuriyeti, ilk toprak kaybını ise AKP Hükûmeti sayesinde Süleyman Şah Türbesi’ni geri çekerek vermiştir. Ancak Hükûmet yetkilileri operasyonu başarılı göstermeye çalışarak tamamen bir algı operasyonu yürütmektedir.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim