Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Çorum’un 8-10 yıldır sürekli gerilediğini dile getirdi.
Türkiye İstatistik Kurulu tarafından önceki gün açıklanan 2014 yılı nüfus sayısı sonuçlarını değerlendirerek ilimizin nüfusunun yine düştüğünü kaydeden Sakınmaz, bu gerilemenin sadece 2014 yılı için değil son 10 yılda hissedildiğini, bu sonuçların Çorum’un her yıl gerileyerek göç verdiğini ortaya koyduğunu anlattı.
Çorum milletvekillerinin ilimizin sürekli kalkınarak geliştiğiyle ilgili beyanatlarına tanıklık ettiklerini belirterek gelişme olması halinde nüfusun da artması gerektiğini dile getiren Sakınmaz, iktidarın hastane, yol, cezaevi ve adliye gibi bir çok şey yapmasına rağmen ağır sanayi fabrikaları, yazılım teknolojisi gibi göçü önleyecek yatırımların gelmediğini vurguladı.
Tarım ve hayvancılığın bitirildiğini, işsizlik ve göçün arttığını ve derhal tüketim politikalarından vazgeçilerek helal üretim politikalarına geçilmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Sakınmaz, “Çizilen pembe tabloya rağmen peş peşe gelen zamlar hayatı zora sokmaktadır . Kuraklık ve savaşların bahanesi ile yükselen ürün fiyatlarının üstüne belediyelerinde verdikleri hizmetlere çeşitli adlarla zam yapmaları bardağı taşırmıştır. Yine ilimizde zam yapmadık demek için “evsel atık” diye bir ek verginin hayata geçirilmesi açıkça büyük zamdır. İmar ve suda büyük artış olmuştur. Çorum Belediyesi’nin yaklaşık 11 yıl aynı iktidar partisi ile yönetiliyor olmasına rağmen içmesuyu sıkıntısından bahsediliyor olması ayrı bir ayıptır. Belediyemiz ayağını yorganına göre değil de seçimlere göre uzatmış, yetkililerimiz seçimde alacağını almış, bugün ise ağır faturayı da millete yıkmıştır. Zamlar derhal geri alınmalı zaten sıkıntı içinde olan vatandaş rahatlatılmalıdır” dedi.
Editör: TE Bilisim