Çorum MÜSİAD Şubesi Başkanı M. Ahmed Köksal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları gezen Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Amadou Dicko ve Benin Ankara Büyükelçisi İssiradjou İbrahim Gomina ve beraberindeki heyet, Boyraz Group (Boyyem), Alapala Makina, Mone Medikal ve Arar Makina, Güven Yem, Çakır Tarım, A. Cafe Break, Akyol Deri, Çorum İplik, Armor Isı Transfer, Orkisan Mermer, Dura Makine, Çağlayan Plastik, Basermak ve Yağmaksan’da incelemelerde bulundu. OSB’deki fabrikalara tam not veren büyükelçiler, ticari ilişkileri geliştirmek için ülkelerinde girişimlerde bulunacaklarını kaydettiler.

Çorum sanayisinin çok iyi noktalarda olduğunu kaydeden Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Amadou Dicko, “Ülkemizdeki işletmelerle Çorum sanayisini buluşturmak, köprü vazifesi kurmak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Benin Ankara Büyükelçisi İbrahim Gomina ise Çorum sanayisi ile her türlü iş birliğine açık olduklarını ve Çorumlu iş adamlarını büyükelçilikte daha detaylı bilgilendirmeler yaparak iş ortaklığını geliştirmek istediklerini belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim