Raporu okuyan komisyon başkanı Ahmet Tuna’nın ardından bir soru yönelten MHP’li İl Genel Meclisi üyesi Celal Güngör, rapor için teşekkür ettiğini ancak hazırlanan raporun ardından komisyon üyelerinin organ bağışında bulunup bulunmayacağını merak ettiğini sordu. Sağlık Komisyonu Başkanı Ahmet Tuna’nın şahsı olarak organ bağışında bulunmayacağını açıklaması üzerine söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Erdem, “Allah bize irade, fikir ve mantık vermiş. Beyin öldükten sonra vücut zaten toprağa verilecek. Toprağın altına kimse gömlek, gözlük ve kravat ile gitmeyecek, en azından bağışlama olursa geri kalanlardan hayır duası alınır” diye konuştu.
Komisyon üyelerinden Burçin Solmaz Polat ise kendisinin organlarını uzun zaman önce bağışladığını belirterek, insanların kendisinin ya da bir yakınının başına böyle bir durum gelmediği sürece olayın farkına varamayabildiğini söyledi. Bir komisyon üyesi olarak tüm üyelerin organ bağışında bulunmasını istediğini belirten CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat, organ bağışı bekleyen çok sayıda insan bulunduğunu hatırlattı.


Ahmet Tuna

“RAPOR GÜZEL KENDİLERİ İKNA OLMAMIŞ”
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek de konuşmasında sağlık Komisyonu üyelerinin güzel bir rapor hazırladığını hatta rapor sonunda herkesin organ bağışında bulunmasını tavsiye ettiklerini kaydederek, üyelerin kendilerinin hazırladığı raporu yetersiz bularak bağışta bulunmak istemediğini kaydetti.
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Sami Odabaş ta dini olarak bazı konularda açıklık getirildiğini ve Diyanet İşleri Başkanlığının verdiği fetva ile organ bağışının yapılabileceğini ifade ettiğini kaydederek bir meclis üyesi olarak organ bağışında bulunacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, organ bağışında bulunmak isteyip istemeyenlerin tek tek belirlenmesini istedi. İsim okunarak yapılan açıklamada meclis üyelerinin büyük bölümü Organ bağışında bulunacağını belirtirken, bazıları ise “önce eşime sormam lazım, daha sonra düşüneceğim, bağış yapmak istemiyorum” gibi bahanelerle organ bağışı yapmak isteyenler arasında yerini almadı.
Raporun okunmasının ardından Organ Bağışında bulunmak istediğini belirten İl Genel Meclis Üyeleri şunlar:
Halil İbrahim Kaya, Nurettin Karaca, Burçin Solmaz Polat, Yıldız Bek, Erhan Akar, Ali Sami Odabaş, Abdurrahman Karagöz, İkram Şahin, Abdullah Meteoğlu, Üzeyir Esenkaya, Mustafa Yıldız, Ömer Çatalpelit, Satılmış Kökcü, Haydar Erdem, Mustafa Çelik, Dilaver Yıldırım, Celalettin Aksan, Celal Güngör, Ünal Cevizci, İsmail Vural.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim