Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de tedavileri sadece organ ve doku nakline bağlı olan 24.576 hasta bulunmakta olup, bu sayıya her gün yeni hastalar ekleniyor. Bu nedenle ülkemizde organ nakli bekleyen insanları göz önüne bulundurarak hareket etmek çok önemli.

Organ ve doku naklinin gerçekleşebilmesi, ancak organ ve doku bağışı ile mümkün oluyor. Dolayısıyla, toplumda, organ nakli bilincinin oluşturulması, yaşam gibi kıymetli bir cevheri bir insana  hediye etmenin değerini herkesin anlaması gerekiyor.

Sağlık Müdürlüğü, halka organ bağışının önemini anlatabilmek amacıyla, AHL Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde stant açtı. Broşürlerle halk bilgilendirilirken, doku ve organ bağışları kabul edildi. Kampanya Hitit Üniversitesi’nde sürdürülürken, Çorum Tabip Odası ve Çorum Eczacı Odası da kampanyaya destek verdiler.

Yine pek çok kurum ve kuruluş kampanyayı desteklerken, ÇORUM HABER çalışanları da geçtiğimiz hafta organ bağışında bulunarak kampanyaya katıldılar. Gazetemiz mensuplarının bu katkısı nedeniyle, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Dr. Emine Paydar ve Müdür Yardımcısı Dr. Funda Karan, dün Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’ın şahsında bağışta bulunan mensuplarımıza teşekkür ettiler.

(Erkan BAYATLI)  

Editör: TE Bilisim