Vali Balkanlıoğlu, önceki hafta kendisini ziyaret eden Çorum Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerine de “şelaleler” konusunda gösterdiği duyarlılığı ifade etmiş, hatta konuklarının bazı şelaleleri gezmelerini sağlamıştı. İrfan Balkanlıoğlu, Arapların yeşile, göllere ve akarsulara ilgisini bildiği için, Arap televizyonlarında sık sık Ordu’yu tanıtan programlar yaptığını da anlatmıştı.
İHA’nın haberine göre, Ordu’da görev yaptığı 3 yıl boyunca turizm konusundaki çalışmalarıyla tanınan ve ilin gizli doğal güzelliklerinin ulusal ve uluslararası medyada tanıtıma büyük önem veren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yeni doğal güzellikler bulabilmek amacıyla dağ bayır geziyor.
Son olarak Ulubey ilçesinde ABD-Kanada sınırındaki Niagara Şelalesi benzeri bir şelale olduğunu duyan Vali İrfan Balkanlıoğlu, sarp yamaçlara tırmanarak korumalarıyla birlikte iki saatlik bir yolculuktan sonra şelaleye ulaştı. 120 metre yükseklikten akan şelale ile karşılaşan Vali Balkanlıoğlu, şaşkınlığını gizleyemedi.
Vali Balkanlıoğlu, “Ordu'nun derelerinin ardından şelaleleri de ülkemizde adından söz ettirecek konumda. Ordu'nun bağrında Çağlayan gibi birçok gizli doğal güzellik barınıyor. Bu alanlar serinlemek, yüzmek ve piknik yapmak için en uygun yerler” dedi.
Editör: TE Bilisim