Valiler Kararnamesi ile Sakarya’ya atanan Vali Balkanlıoğlu için Ordu Büyükşehir Belediyesi bir veda yemeği düzenledi. Belediye önündeki Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen yemeğe Vali Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, valilik personeli yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yemekte konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Balkanlıoğlu'nun Ordu'dan güzel izler bırakarak ayrıldığını ve bunun her valiye nasip olmayacağını söyledi. Yılmaz, “Kendisiyle gayet güzel bir şekilde uyum içinde çalıştık. Ordu'ya verdiği hizmetler sebebiyle kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Balkanlıoğlu da kendisini Ordu'nun bir hemşerisi olarak gördüğünü belirterek, “Ordu benim için çok Özal bir yere sahip olan bir il olarak kalacak. Gösterdiğiniz ilgi ve destek için hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Balkanlıoğlu'na çiçek ve hatıra plaketi takdim etti.

BURUK VEDA

Öte yandan 17 Haziran 2014 tarihinde Ordu Valiliği görevine başlayan ve 21 Haziran 2017 tarihli kararname ile Sakarya’ya atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu kentten buruk ayrıldı. 37 aylık Valiliği sırasında toplumun her kesiminin sevgisini kazanan Balkanlıoğlu, sabah saatlerinde Vali Konağı’ndan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, valilik çalışanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, vatandaşlar ve basın mensupları tarafından Sakarya'ya uğurlandı.

Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama sırasında, herkesle tek tek helalleşen Vali Balkanlıoğlu, daha sonra Ordu-Giresun Havalimanına geçerek burada diğer protokol üyeleriyle de vedalaşarak İstanbul’a hareket etti. Vali Balkanlıoğlu, Ordu'dan güzel izlenimlerle ayrıldığını söyleyerek, "Ordu'dan ayrılmak bize zor geliyor. 17 Haziran 2014 tarihinde başladığım Ordu Valiliği görevim sırasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla uyum içerisinde çalışmalarımızı yürüttük. Ordu'nun tanıtımına katkı sunmaya çalıştık. Vatandaşlarımızla el ele vererek güzel hizmetler yapmaya gayret ettik. 3 yıl çabuk geçti. Ordu´da görev yaptığım için çok mutluyum. Hepimiz hizmet için buradayız, bizi bağrına basan misafirperver, sıcakkanlı Ordululara çok teşekkür ediyorum. Artık ben de kendimi bir Ordulu olarak görüyorum. Orduluların da Sakarya’da bir evlerinin olduğunu unutmasınlar" dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim