Kurum Müdürü Onur Yılan imzasıyla gönderilen açıklamada, İhtiyaç Akademi’nin Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen eski FEM Dershanesi’yle hiçbir ilgisi bulunmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“02/09/2015 tarihinde saat 10:00’da 4. katta bulunan kurumumuza gelen polis ekiplerini danışmada karşıladık. Bize arama kararı olduğunu söylediler ve evrak ibraz ettiler. Mahkeme kararında aranması gereken kurumlar arasında bizim ismimizin olmadığını söyledim. Polis memuru bizim onlardan ayrı bir firma oluşumuzla alakalı evrak sordu. Biz de evrak olarak vergi levhası, kira sözleşmesi, yoklama evrağı, personel sigorta girişleri ve MEB kuruluş dosyasını gösterdik. Gerekli evrakların fotokopisini aldılar.
Söz konusu operasyon bizimle aynı binada, 3. katta bulunan CHP İl Başkanlığı karşısındaki Çorum Eğitim Hizmetleri A. Ş.’ye yapılmıştır. Operasyonun kesinlikle bizimle bir alakası yoktur. Ancak operasyon bitiminde bina girişinde bizim levhamızın karşısında fotoğraf çekilmesi kamuoyuna bu operasyonun bize yapıldığına dair bir algı oluşmuştur. Bu algı ve yanlış haberin tarafınızdan düzeltilmesini istirham ederim.” (Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim