Önceki gün gerçekleşen ziyarette TÜRKAV Şube Başkanı Fikret Aktağ, Kamu Çalışanları Vakfı’nın ülkücü memurların omurgası ve Türkiye’nin teminatı olduğunu belirterek, “Ülkücüler var olduğu müddetçe memlekete zeval getirmek isteyenler hep yenilgiyi tadacaklardır. Varlığını, milletin varlığına feda etmeye hazır Ülkücü Kamu Çalışanları var olduğu müddetçe al bayrak dalgalanacak, yeni bir İstiklâl Marşı yazılmayacak, Cumhuriyet ilelebet var olacaktır. Devletimizin istiklaline, milletimizin istikbaline, bayrağın iffetine ve aziz vatanın izzetine gölge düşmeyecektir.” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TÜRKAV Heyeti’ne teşekkür etti. Türkiye’nin çok yönlü bir kuşatma altında olduğunu vurgulayan Aras, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak onurlu ve millî bir dış politikanın savunucusuyuz.” dedi.

MHP İl Başkanı Aras gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede şu görüşleri dile getirdi:

“Doha’ya Ankara’dan bakıyoruz. Riyad’a, Kahire’ye, Sana’ya, Amman’a, Abu Dabi’ye, Manama’ya, Nuakşot’a, Beyrut’a, Şam’a, Bağdat’a Ankara’nın ruh, ilke ve milli ülküleriyle yaklaşıyoruz.

‘Türkiye’nin Ortadoğu’da ne işi var? Doha’da ne yapacak?’ tartışması çıkaran başta CHP olmak üzere, malum çevrelere açıklıkla soruyoruz: Türkiye’nin bölgede pozisyon alması gözünüze batıyor da, ABD’sinden Almanya, Fransa ve Birleşik Krallığı’na kadar birçok ülke niçin dikkatlerinizden kaçıyor? Kimlerin nam ve hesabına çalışıyorsunuz ve kimlere sözcülük yapıyorsunuz?

Eğer yürekliyseniz, ‘ABD’ye ne işiniz var Ortadoğu’da?’ deyin de endamınızı görelim. Biz söyledik, yine söylüyoruz, yine söyleyeceğiz. CHP’nin cesareti varsa, Rabia polemiğine değil, emperyalizmin bölgeye kurduğu kanlı rampalara kafa yorsun, bunu dert edinsin.

Terör örgütleri her yere yuvalanmıştır. Şayet yardım görmeseler, arkalarından itekleyen, destekleyen ülkeler bulunmasa, azılı katillerin kan dökmeleri mümkün müdür? Terörizm, çıkar kavgalarının, ekonomik rekabetin, egemenlik mücadelelerin kör ve kalleş bir aracıdır.

Ortadoğu’da esas olan gaz temalı, petrol temelli kanlı cepheleşme ve hesaplaşmadır. Gücü yeten yetenedir. Gözü kesen kesenedir. Ortadoğu öyle bir hal almıştır ki, hem ihtirasların hedefi, hem de kalıcı istikrarın kilididir.

Teröre destek konusunda masum sayılacak çok az ülke olduğu açık ve nettir. Bugüne kadar yaşadığımız deneyimler buna işaret etmektedir.

Küresel ve bölgesel huzur, istikrar ve güvenlik için terörizmin yanında, yöresinde az veya çok bulunan ülke ya da ülkeler öncelikle niyetlerini ıslah etmeli, kanlı el ve emellerini gözden geçirmelidir.

Bilhassa şu mübarek Ramazan ayında, İslam ülkeleri üzerlerinde oynanan oyunlara karşı uyanık, halklarına karşı müşfik ve merhametli, dinimizin buyruklarına da sadık ve bağlı olmak durumundadır. Sorunları diyalogla çözmek, yangına körükle gitmekten sakınmak şarttır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim