Çorum Belediyesi’ne bağlı Otobüs A.Ş. denetiminde çalışan Tükenmez,  daha öncede bir otobüs firmasında  uzun yol otobüs şoförlüğü ayrıca Çanakkale’de de halk otobüsü şoförlüğü yaptı.

5 yıldır bu işle uğraştığını söyleyen Aynur Tükenmez ‘i gören yolcular ise şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazı yolcular halk otobüsü şoförlüğüne kadın eli değdiği için mutluyuz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Belirtilen hatta  çalışan Tükenmez yaptığı açıklamada ; “Bu işe bir otobüs firmasında uzun yol şoförü olarak başladım.  Çanakkale’de halk otobüs şoförlüğü yaptım.  Sonra bir yakınımın tavsiyesiyle Çorum’a geldim.   Şimdi ise burada görev yapıyorum.  Beş yıldır direksiyon başındayım. İleride verilecek karar ile kent merkezinde Allah’ın izni ile kazasız belasız görevimi dikkatli bir şekilde yapmaya devam edeceğim. Bugüne kadar olumsuz  hiç bir tepki almadım. Aldığım tepkilerin hepsi olumlu tepkilerdi.

Beni direksiyonda  gören bazı yolcular  ister istemez şaşırıyorlar. Hatta,  geçen gün ilginç bir de olay yaşadım. Yanımdan aracıyla geçen bir sürücü bana bakarken otobüsümün dikiz aynasına zarar verdi. Zaman zaman böyle durumlar oluyor. “ dedi.

Halk otobüsünün şoför koltuğunda Aynur Tükenmez ‘i gören yolcular ise “ Olması gereken bu  aralarında bayan sürücüde olmalı,  bazen erkek sürücülere diyemediğimiz konularımız oluyor. En azından o da bizim gibi bayan derdimizi ona rahatlıkla anlatabiliriz” diyerek, bayan şoför olduğu için mutlu olduklarını söyledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim