Ramazan ayı dolayısıyla Derneğin adını kullanarak yurttaşlardan yardım talebinde bulunanların türediğine dikkat çeken Olcay Ünal, “Hayırsever halkımızın duygularını sömüren bu kişilere karşı kamuoyunun dikkatli olmasını özellikle hatırlatıyoruz. Tüm halkımız bilmeli ki Onko-Sav olarak, hiçbir zaman kapı kapı dolaşarak yardım toplayan bir dernek olmadık.” dedi.
Kanser hastalarına maddî ve manevî destek vermek amacıyla 11 Kasım 2005 tarihinde kurulan Onko-Sav Derneği’nin sosyal dayanışmanın sağlanması ve toplumsal bilinç düzeyinin yükseltilmesini amaçladığını belirten Olcay Ünal, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Dernek Başkanı Ünal, kanserin günümüzdeki en ciddi sağlık sorunlarından birisi olduğunu ve aynı zamanda herkesin potansiyel bir hasta olduğunu vurgulayarak, “Derneğimiz, kanser hakkında toplumun dikkatini çekebilmek, insanlarımızı erken tanı ve korunma yolları konusunda bilinçlendirmek, kanserin erken teşhisini sağlayarak yaşam süresini uzatmak ve daha önemlisi kanserden korunmayı sağlamak amacıyla kuruldu. Dernek olarak çalışmalarımızı daha da geliştirerek sürdürmek, yeni projeler üreterek sesimizi daha çok kişiye duyurmak ve daha fazla hastamıza yardım etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Olcay Ünal, Çorum’da kanser hastalığının gün geçtikçe fazlalaştığının altını çizerek şöyle devam etti:
“İnsanlarımızın Onko-Sav Derneği’ni tanımaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bizim en büyük amacımız, toplumda farkındalık yaratacak yeni projelerimizle daha fazla sayıda kanser hastasına yardımcı olmak ve hayat kurtarabilmek. Ancak bunu gerçekleştirmeye çalışırken kaynak sıkıntısı çekiyoruz. Bu konuda başta hayırsever insanlarımız ve işadamlarımız olmak üzere tüm halkımızın maddî desteklerini bekliyoruz. Herkesi Onko-Sav’ı tanımaya, bizimle el ele vererek bu yolda birlikte yürümeye ve kanser hastalarına yardımcı olmaya davet ediyorum.”
Onko-Sav Derneği’nin Bahçelievler Mahallesi, Bahçeli 4. Sokak, Zafer Apartmanı’nda faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatan Olcay Ünal, “Derneğimize yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz 0549-6656728 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirler.” dedi.
Başkan Ünal ayrıca Onko-Sav’ın Finansbank’a ait 0013589001 no’lu Hesap Numarası ve “TR940011100000000013589001” no’lu IBAN numarası üzerinden bağış yapılabileceğini sözlerine ekledi.


Onko-Sav Derneği Başkanı Olcay Ünal

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim