İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’na katılması sebebiyle, karne dağıtım törenine yetişemeyen Vali Ahmet Kara, bir mesaj yayınlayarak 2014-2015 eğitim öğretim yarıyılında tatile giren tüm öğrencileri kutladı.
Öğrenci ve öğretmenlerin yorucu bir dönem geçirdiğini belirten Kara, “Geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Her bitişin yeni bir başlangıcı beraberinde getirdiğini hatırlatan Vali Ahmet Kara; öğrenci, öğretmen ve veliler için yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER: “Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Tatilinizi bir boşluk olarak değil aksine eksiklerinizi tamamlayacağınız, kitap okuyacağınız, faydalı bilgiler edineceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz. Unutmayınız ki, “İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.”
KIYMETLİ VELİLER: “Çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Ancak bu, çocuklarımızın sistemli ve düzenli çalışmalarıyla her zaman telafi edilebilecekleri bir durumdur. Önemli olan güzel ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Ahlak bilinci yerinde olan bir öğrencinin hayatta başarısız olması düşünülemez. Yavrularımızı doğruluktan ayrılmayan, kimsenin hakkını ve hukukunu gasp etmeyen, vatanına milletine hayırlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz.”
KIYMETLİ ÖĞRETMENLER: “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim