İl Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yaptığı konuşmada daha önceki il müdürü Erkan Elfaz Ermiş’e çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ceylan, tarım çalışanlarından beklentilerinin çok yüksek olduğunu ve onlara güvendiklerini dile getirdi.

Çorum’da iki konu üzerine yoğunlaştıklarını vurgulayan Ceylan, bunlardan birisinin sulama diğerinin toplulaştırma olduğunu söyledi. 2017-2018’de toplamda 30 trilyon lira tarım alanına para aktarıldığını söyleyen Ceylan, Çorum’da tarım alanında büyük adımlar atılacağını söyledi. 2019 yılına kadar tarlalarda suyu akıtacaklarını anlatan Ahmet Sami Ceylan, Alaca’da 215 bin dekar arazinin toplulaştırması için 14 trilyon lira harcandığını ayrıca, 22 yerleşim yerinde 255 bin dönüm arazinin toplulaştırıldığını ifade etti.

Çiftçiyle buluşulmadığı sürece verim alınamayacağını anlatan Ahmet Sami Ceylan, “Biz su getiririz ama bilinçsiz sulama da toprağı bitirir. Bunun için doğru ulama yapılması açısından dikkatli olup çiftçi, tarım il müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirilmeli. Kırsal kazandığında ülke de kazanacaktır. Hedefimiz ülkenin en büyük 10 ekonomisi haline gelmektir.

Çorum’da 15 yılda 1.2 katrilyon liralık destek verdik. Son iki yılda ise 200 trilyon liralık destek sağlandı. Verilen desteğin rantabıl kullandırılması lazım” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim