Ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanların intihar ederek canlarına kıyarken sessiz kalan yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının Suriyelilere yardım seferberliği başlattığını belirten Yılmaz, “Açıkça görmekteyiz ki yukarıdan gelen talimatlarla bu kampanyalar düzenleniyor. Bu konuda bir sürü atasözümüz var. ‘Caminin içi dururken dışında namaz kılınmaz, evde çoluk çocuk açken camdan sadaka dağıtıyor’ gibi.

Çok kıymetli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu kampanyaya destek vermeyin. Kendi insanımız ekonomik bunalım nedeni ile canlarına kıyarken, ekmek parasına muhtaç insanlarımızın sayısı her geçen gün artarken, intihar vakalarına her gün bir yenisi eklenirken biz Suriyelilere yardım edemeyiz” dedi.

AKP iktidarının Suriye politikasında attığı yanlış adımların bedelini millete ödetmeye devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “İnsanlık dramının büyüğü ülkemizde ve son zamanlarda şehrimizde yaşanmaktadır. Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen, düştüğü maddi sıkıntıdan kurtulamayan babanın çocuğundan özür dileyerek canına kıydığı feryadı duymayan, duymak istemeyen iktidarın temsilcisi siyasiler, mülki idare amirleri ve yetkililerin intihar vakalarına karşı sergilediği duyarsızlığı da kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“Yardım yapılacaksa önceliğimiz kendi fakir fukaramız olmalı” diyen CHP’li Yılmaz, “Mahalle muhtarları, kendi mahallelerinde çok sayıda yardıma muhtaç yurttaşın bulunduğunu söylüyorlar. En son Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe’nin gazetelerde yer alan açıklamalar var. Hal böyle iken Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlatılıyor olmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Çorum Valisi’nin önce kendi vatandaşlarının giyimine, barınmasına, gıdasına yardım etmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Yardım yapılacaksa ihtiyaç sahibi Çorumlulara yapılmalıdır. Mülteciler birçok farklı kalemden yardım alıyor. Mültecilerle ilgili belediye fonları, AB yardım fonları var” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Kendi öz yurttaşlarımız aç-perişan haldeyken Suriyeliler için böylesi bir yardım kampanyası başlatılmasını doğru bulmuyorum” diyerek, önceliğin Çorum’da yardıma muhtaç yoksul insanlara verilmesi gerektiğini dile getirdi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim