Çorum'da toplu tüketim (lokanta, fast-food, pastacılık vb.) işletmecileri ile İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıda “Türk Gıda Kodeksi- Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği” hakkında işyeri temsilcilerine bilgi verilerek, toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye sunulacak gıdaları ve mesafeli satış dahil olmak üzere gıda satış yerlerinin sorumluluklarını, işletmelerde menü, yazı tahtası vb. aracılığıyla, gıdanın adı ve alerjen madde bilgilerinin son tüketiciye sunulması, teknik ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi, mevzuatın uygulamasında birlikteliğin sağlanması ve tüketici memnuniyetinin arttırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda işletmelerin temsilcilerine “gıdalarda etiketleme ve alerjen bildirimi”, “yasal zorunlulukları”, “hijyen kuralları”, “işletmeler tarafından uyulması gereken konular”, “yasal işlem uygulanan konular” hakkında bilgiler verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, “1 Ocak 2020 tarihinden itibaren işletmelerde alerjen bildirimi yapılması zorunlu hale gelmiştir. Halk sağlığının korunmasında Türk Gıda Kodeksinde belirtildiği üzere tüm gıda maddelerinin denetimleri kurum olarak bizim görev alanımız. Gıda işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesini sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanması amacıyla özverili şekilde çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Daha önce gıda sektöründe çeşitli alanlarda faaliyet gösteren işletmeciler ile bir araya geldiklerini hatırlatan Sarı, bu tür bilgi alışveriş toplantılarına devam edeceklerini kaydederek, “Hijyen konusunda tüm gıda işletmecilerinin gösterecekleri hassasiyet için şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim