2004 yılında İstanbul’da hafriyat kamyonu şoförlüğü yapan 63 yaşındaki Dursun Özcan, eşi Durmuşa Özcan ile birlikte düğüne giderken kapkaççıların saldırısı sonucu atılan taş ile sağ gözünü kaybetti. Saldırının ardından mesleğine devam edemeyen Özcan, memleketi Çorum’un Kargı ilçesine yerleşti. Burada da hayvancılıkla uğraşan Özcan, 1 ay önce ineğini beslerken saldırısına uğrayıp bu kez de sol gözüne kaybetti.

Gözlerinin açılması için Ankara’da ve İstanbul’da tedavi imkânı bulduğunu, ancak masrafların yüksek olması nedeniyle tedavi olamadığını dile getiren 63 yaşındaki Dursun Özcan, torunlarını görmek istediğini ifade etti.

Tedavi için 75 bin TL’ye ihtiyacı olduğunu kaydeden Özcan, “4 çocuğum var, tek isteğim var. Ankara’da İstanbul’da gözümün açılacağı söylendi. Ancak bunun için 75 bin TL’ye ihtiyacım var. Ameliyat olursam gözüme kavuşup torunlarımı bile görebileceğim. Gözümün birisi açılacak. İyi, kötü kendi işlerimiz yapabileceğim. Böyle çok zoruma gidiyor” dedi.

Durmuş Özcan’ın eşi 57 yaşındaki Durmuşa Özcan ise eşinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için her gün kendisinin çaba sarf ettiğini söyledi. Durmuşa Özcan, “Tek isteğim eşimin gözlerinin açılması diyerek gözyaşlarına hâkim olamadı.

Özcan, “Yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim