Çorum İl Emniyet Müdürlüğünce Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Trafik kuralları konusunda öğrenci ve vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla kentin bazı noktalarında stantlar açılırken, okullarda da seminerler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Bölge Trafik Şubesi ekipleri tarafından da sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve duyarlılığı artırmak amacıyla kentin giriş ve çıkış noktalarında denetimler yapıldı. Samsun ve Ankara karayolunda oluşturulan uygulama noktalarında araçları durduran ekipler, emniyet kemeri kullanımı, hız sınırı, uykusuz araç kullanılmaması gibi konularda uyarılarda bulundukları sürücülere broşür dağıtarak, ve dağıtan ekipler, araçlardaki vatandaşlara Çorum leblebisi ikram etti.
 
Polis tarafından durduran sürücüler,  trafik denetimi sandıkları uygulamada kendilerine leblebi ikram edilmesi nedeniyle kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Ekiplerce durdurulan sürücüler ile araçlardaki yolcular, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, polis ekiplerine teşekkür etti.


Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Komiseri Mehmet Akif Koç Trafikte yaptığı açıklamada sürücülerin trafikte saygı olmalarını istedi.  Taksici ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ise trafik haftasını kutlayarak sürücüleri trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gayretli “Araç kullanan kişi çok dikkatli olmalı. Sadece kendisinin değil, trafikteki diğer araçların da ne zaman ne yapacağını çok iyi takip etmesi gerekir” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim