Çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında bundan sonraki mesaisinin çorum ve Çorumlular için olacağını belirten Uzun, konuşmasında kültürüyle beslendiği, gelenek ve görenekleri ile iftihar ettiği, doğup büyüdüğü topraklara artık daha faydalı olmak için çalışacağını vurguladı.
Gerek tahsil hayatı gerekse Ankara’daki iş hayatı boyunca Çorum’dan hiç kopmadığını anlatan Berat Uzun, AK Parti’nin kendisinin ikinci ailesi olduğunu ve siyasete AK Parti gençlik kollarında adım attığını vurguladı.
Çorum’a güç katmaya, birşeyler vermeye, yükseltmeye, yeni bir ivme, yeni bir dinamizm katmaya çalışacağını belirten Uzun, “Gece-gündüz demeden, kapı kapı dolaşan teşkilat mensuplarımızla birlikte Çorum’da sıkılmadık el bırakmayacağız. Önce Çorumluların sonra partimin emrindeyim” dedi.

BERAT UZUN KİMDİR?
Berat Uzun, 1984 yılında Çorum’da dünyaya geldi. Annesi ev hanımı, babası esnaf olan Uzun, ilkokul, ortaokul ve liseyi memleketi Çorum’da tamamladı.
Lise öğrenimi sonrası üniversite eğitimi için KKTC’ye giden Uzun, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü okudu ve ‘bölüm birincisi’ olarak mezun oldu.
Türk Siyasi Hayatı, Siyasi Tarih, Uluslararası İlişkiler, Siyasal Düşünceler Tarihi, Kıbrıs Sorunu vb. alanda birçok çalışma yaptı.
Lisans sonrası yüksek lisans eğitimi için Ankara’ya giden Berat Uzun, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ‘Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalında’ yüksek lisans yaparak Kentleşme ve Çevre Bilimleri Uzmanlık derecesini elde etti. ‘Yerel Yönetimler’, ‘Kentleşme’, ‘Kentsel Dönüşüm’, ‘Çevre Sorunları’, ‘Bölgesel Kalkınma’, ‘Yenilenebilir Enerji’ vb. konularda çok sayıda araştırma ve inceleme yapan Uzun, bu alandaki birçok konferansa konuşmacı ya da katılımcı olarak iştirak etti, makale ve raporlar yazdı.
Aktif siyasete, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları’nda Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak başlayan Uzun, Dış İlişkiler ve Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Uzun, AK Parti Gençlik Kolları’ndaki aktif saha çalışmaları sonrası AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanlığında Özel Kalem Müdürü olarak görev aldı.
Berat Uzun, sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe oldu ve STK’larda aktif görevlerde bulundu. Özellikle AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndaki görevi esnasında AK Parti’nin STK’larla olan diyaloğunu arttırma üzerine birçok proje üretti ve paydaş STK’larla yürütülen bu projelerin içerisinde yer aldı.
Üniversite yıllarında öğrenci kulüplerinde aktif görevler alan Uzun, üniversite tahsili sonrasında da STK’larda görev aldı.
Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği – ESKAD üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti – İYC Ankara Şube Üyeliği, Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği – ÇORİMDER Üyeliği ve kısa adı İYMED olan İlmi Yaşam ve Medeniyet Derneği’nin Kurucu Başkanlığı görevini üstlendi. Uzun, halen bu görevleri devam ettiriyor.
Vatani görevini Karaman’da tamamlayan ve evli olan Berat Uzun, iyi derecede İngilizce biliyor.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim