Çorum’da Vali Necmeddin Kılıç’ın talimatıyla her okulda çorba dağıtımının yapılacağı açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülecek proje kapsamında öğle aralarında öğrencilere çorba ikramında bulunulacak.

Uygulama bugün ilk defa kentte bulunan Albayrak İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Dağıtımı inceleyen Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, daha önce benzeri olmayan bir uygulama olduğuna dikkat çekti. Doğan, “Çorum’da daha önce benzeri olmayan bir uygulamayı Valimiz Necmeddin Kılıç’ın talimatları ile hayata geçirdik. Çorum ilimizde tekli eğitim yapıp imkanların yani yeterli yeri olan tüm okullarımızda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak öğlenleri  çorba çıkaracağız. Çocuklarımız öğlen sıcak çorbalarını içecekler ve fakir zengin ayrımı yapmaksızın. Herkese bu imkanı sağlayacağız. Verimli ve önemli bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Uygulamanın ilk etapta 4 pilot okulda yürütüleceğini dile getiren DoğanŞuan 4 pilot okulda uygulama başalattık. Allah’ın izniyle önemezdeki günlerde yer anlamında sorunu çözen her okulumuzda bu uygulamayı hayata geçireceğiz.Bizimli biraber çalışan bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu uygulama sadece Türkiye’de uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim