Raporu okuyan komisyon Başkanı Yurdanur Özzehinli, Saraycık’tan Osmancığa giden yolun sol tarafının dik yamaçlı olduğunu, dik yamaç nedeniyle dere geçişlerinin yolla kesişmesi nedeniyle yolda kapanmalar olduğunu, sürekli yola kum, çakıl yığıldığını ayrıca yolun dere üzerinden geçmesi nedeniyle dereden akan suların yolu alabildiğinin görüldüğünü kaydetti. Yol üzerinde 12 dere geçişi bulunduğuna dikkat çeken Özzehinli, yola en az 6 büyük menfez gerektiğini diğer menfezlerin ise HDF boru geçişi yapılması gerektiğini söyledi.
Osmancık istikametinden İskilip Yönüne Evlik Köyü’nde Akşemseddin’in torunu Nurullah Hüda hazretlerinin yatırının bulunduğunu bu nedenle ziyaretçi akışının da çok olduğunu belirten Yurdanur Özzehinli, yolun kültür turizmi açısından da önemli olduğunu anlattı.
Yapılan açıklamanın ardından bölgeyle ilgili sinevizyon gösterisi yapılırken İskilip İl Genel Meclisi üyesi Yusuf Kaya da telefonla çektiği görüntüleri meclis üyelerine gösterdi. Toplantıda söz alan bazı meclis üyeleri bölgenin havasının çok temiz olduğunu, piknik yapılacak alanların bulunduğunu ve dini olarak ziyaret edilebilecek bir bölge olduğunu belirtirken, meclis üyelerinden piknik yapma önerileri de geldi.
Sami Odabaş, buraya yapılması planlanan yolun maliyetinin 1 milyon lirayı bulacağını bunun da gücü aşacağını kaydederek, İller Bankası’na bir proje hazırlayarak sunma önerisinde bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da İller Bankasına proje hazırlanmasını ikinci seçenek olarak ta ilçelerin katkıları ile yolun yapılıp yapılmayacağının incelenmesini istedi.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Bolat da bölgenin kullanılabilir bir yol olması durumunda asfaltın yapılmasının normal olduğunu ancak sadece yatır bulunduğu için asfalt yapılmasına gerek bulunmadığını kaydetti.
Meclis üyeleri de yolun yapılmasını ardından da havaların ısınması ile birlikte bölgeye bir gezi ve piknik yapılmasını istedi.

SPOR LİSESİ’NE SPOR ALANLARI YAPILMASI İSTENDİ
İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Alagöz, Spor Lisesi’nin, Güzel Sanatlar Lisesi’ne ait olan binada eğitim ve öğretime devam ettiğini belirterek bu okulun spor lisesi olmasına rağmen spor salonu dışında sportif çalışmaların yapılabileceği herhangi bir yerinin bulunmadığını belirtti.
Acilen 12 veya 16 derslikli bir okul yapılması gerektiğini belirten Alagöz, çok talep olmasına rağmen okula sınırlı sayıda öğrenci alınabildiğini kaydetti. Okul ve pansiyon yapımı için uygun arsanın mevcut olduğunu söyleyen Mustafa Alagöz, pansiyon olmadığı için il dışından öğrenci almada sıkıntı çekildiğini çeşitli yurtlarda kalan kız ve erkek öğrencilerin geliş gidişlerinde sıkıntı yaşandığını ifade etti. Özellikle kız öğrencilerin farklı devlet yurtlarda kalmaları nedeniyle servis ve öğle yemeği sıkıntısı yaşandığını belirten Alagöz, okulda 25 farklı spor branşında müsabakalara hazırlanıldığını, antrenman yapmak için spor salonu sıkıntısı yaşandığını kaydederek, okulun yetenek sınavı yapımı ve kros takımının antrenman yapabileceği koşu parkuruna ihtiyaç bulunduğunu okul bahçesinde yer olmasına rağmen futbol sahası gerektiğini belirtti.
Önerge Gençlik ve Spor komisyonuna havale edildi.

(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim