21.Dönem MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı Anvatar Otel’de düzenlenen basın toplantısında milletvekilliği dönemi ve AKP döneminde yapılanlar hakkında bilgiler verdi.
Borç batağındaki bir ülkeyi teslim aldıklarını ve ayağa kaldıracak çalışmalarda bulunduklarını belirten Kayrıcı, AKP döneminde Çorum için yapıldığını iddia edilenlerin büyük kısmının kendileri zamanında başladığını tamamlamanın ise AKP’ye nasip olduğunu belirterek, AKPlilerin ise herşeyi kendileri yapmış gibi göstermeye çalıştığını anlattı.
Sungurlu-Delice arası yolun %86’sının kendileri zamanında yapıldığını dile getiren Kayrıcı, “Akplilerin iddia ettiği doğrudur biz çivi çakmadık yaptık” dedi.
MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, Merkez İlçe Genel Sekreteri Şükrü Demiray, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Fatih Göktuğ, MHP eski il başkanı Av. Mehmet Fatih Aslan ve basın mensupları katıldığı toplantıda AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun MHP’ye yönelik iddialarına da cevap veren Kayrıcı, “Salim Uslu, MHP Çorum’da dükkanı kapattı diye açıklamada bulunmuş. Kendisinin Çorumda çok dükkanı var galiba biz ticaretle değil siyasetle uğraşırız. Salim Uslu ticareti iyi biliyor galiba 7 Haziran akşamı kimin nereyi kapatacağını kimin nereyi kapatacağını göreceğiz. Faltaşı gibi açarlar adamın gözünü. Uslu’ya siyaset yapmayı öğreteceğiz” dedi.
Konuşmasında Salim Uslu’nun Çorum’a 13 milyar para verdik. Çorumlu ekmeden biçti” şeklindeki konuşmasını da hatırlatan Vahit Kayrıcı, “13 milyar denilen para daha sonra 8 milyara düştü şimdi de yayınladıkları kitapçıklarda 7.5 milyar yazıyor. İnşallah 3-4milyarda ortasını bulacağız” şeklinde konuştu.
Salim Usluya davsiyelerde de bulunan 21. Dönem Milletvekili ve MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, “Ekmeden biçti sözünü paçası sıkıyorsa doğuda veya güneydoğuda desin bakalım. Türkiye'nin başka bir yerinde gezdirirler mi kendisini" dedi.

“57. HÜKÜMET ONARIM HÜKÜMETİYDİ”
57. hükümetin, Türkiye’nin geçmişten gelen problemlerini, sıkıntılarını gidermek için kurulmuş bir onarım hükümeti olduğunu ancak belirli bir süre sonra oynanan oyunlar neticesinde koalisyonun bozulduğunu ifade eden Kayrıcı, “Koalisyon hükümeti olarak içi boşaltılan bankaların rasyonunu 1.8’e yükselttik. Ülkenin ekonomisini düzelttik depremden çıkan bölgeden 2 yıl vergi almadık. Tüm bunlara rağmen AKP iktidara geldi ve 13 yıl tek başına iktidar oldu. Bu şeref hiçbir partiye nasip olmadı” dedi.
AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde enflasyonun 28.2, iç-dış borcun 218 milyar dolar, asgari ücretin 225 lira, olduğunu anlatan Kayrıcı, AK Parti'nin enflasyon belirlemede pinpon topundan rakete kadar eklediğini ve gerçek enflasyon rakamlarını göstermek istemediğini vurguladı. Kayrıcı, "225 lira olan asgari ücret bugün 940 TL. Asgari ücretle çalışan o gün 10 tane çeyrek altın alabilirken şimdi 6 tane zor alabiliyor. Yani 4 çeyrek altın kaybetti" dedi. AK Parti'nin ülkenin 2002 yılında teslim aldıklarında şehit olan polis ve askerin olmadığını, AK Parti'nin iktidara gelir gelmez 'yasakları kaldıracağız' dediğini ve öncelikle Terörle Mücadele Kanunu'nu arkasından da Terörde İdam Cezası'nı kaldırarak alt kimlik üst kimlik diye insanları birbirlerine düşürdüklerinin altını çizen Kayrıcı, ülkenin bir bölümünde askeri kışlasına, polisi karakola hapsettiklerini, doğu ve güneydoğuda savcı ve hakimlerin adliyeden evlerine giderken PKK tarafından kimlik sorgusu yaşadıklarını belirtti.
13 yıldır kimseye nasip olmayan tek başına hükümetin AKP’ye nasip olduğu belirten Vahit Kayrıcı, “eğer düzgün çalışsaydılar, yolsuzluklar olmasaydı, hırsızlıklar olmasaydı Türkiye bölgesinin yıldızı olurdu. Ama yapmadılar. Milletle ters düşerek, milletin sosyal dengelerini bozarak, ülkenin bir bölümünü PKK'nın diliyle dişi arasında yönetimlerle bin km'lik sınırımızda devlet güçlerinin hareket etme kabiliyeti olmayacak şekilde kevgire dönmüş şekilde ülkeyi yönetiyorlar" diye konuştu.
AK Parti'nin 5 yıl önce açılım adı altında önce Roman açılımı ile İstanbul'un merkezindeki Romanları yerlerinden edip borçlandırdığını, sonra Alevi açılımı ile Alevileri 4-5'e bölüp birbirleriyle kavga eder hale getirdiğini belirten Kayrıcı, AKP’nin ülkenin karayan yarası olan Doğu ve Güneydoğuyu Kürt açılımı diye PKK'ya teslim ettiğini vurguladı.
Devletin; Doğu ve Güneydoğuda elektrik parasını almaya gidemezken elektrik parasını vermeyenlerin cezasını Anadolu’daki gariban vatandaşa ödettiğini kaydeden Vahit Kayrıcı, “Bu haksız rekabet ülkenin sosyal dengesini bozuyor. Sınırda yapılan kaçakçılık devlet kontrolünden çıktığı için PKK’ya rant olarak yazılıyor, PKK istediği gibi at koşturuyor ülke bugün bu şartlar içerisinde devam ediyor. Cumhurbaşkanı bu ülkeye bu gömlek dar geliyor, başkanlık sistemi gelsin diyor. Sesleniyorum başkanlık sistemi nedir anlat. Ülkeye faydalı bir şeyse hep birlikte bakalım. Bu ülke ancak başkanlık sistemiyle düzelir demeyle nasıl yapılacağını anlatmıyor. Türk tipi başkanlık sistemi getireceklerini söylüyor. Ülkemiz gerçekten tehlikeli bir durumda freni kopmuş bir kamyon gibi AKP hükümeti tarafından yönetilmekte. 7 Haziran seçimleri bunlara dur diyebilmemiz için çok önemli. AKP vekilleriyle TV’de karşılıklı oturalım konuşalım. Onlarda gelsin soru soralım, bizleri aydınlatsınlar yalan yanlış varsa düzeltsin şu yanlış diye. Ancak onlar sadece yukardan kendi kafalarına göre konuşup bizi ittiriyorlar.” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim