“İyilik Kervanı” projesi kapsamında Çorum’a gelen İYİ Parti heyeti, ikinci ziyaretini kısa adı ÇESOB olan Çorum Esnaf ve Sanatkârları Birliği Başkanı Recep Gür’e gerçekleştirdi.

Heyet Başkanı İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Recep Gür’ün şahsında tüm Çoru esnafının Ahilik Haftası’nı kutladı.

Ahilik kültürünün yaşatılmasının ve bu gibi değerlerin canlı tutulmasının önemine işaret eden Yavuz Ağıralioğlu, “Eski ihtişamlı günlerimizi aramaya başlamışsak bugün iyi durumda olmadığımıza delalettir. Şimdi bize düşen kendi kaynaklarımızı yeniden ayağa kaldırmaktır. Türk yurdu, yaşanacak bir yurt olacaksa ahlâklı ve coşkun kadrolara itiyaç var. Bunun için hepimiz mesuliyet taşıyoruz. O nedenle birbirimizin göz hizasında olalım. Biz İYİ Parti olarak esnafımızın, işçimizin, emeklimizin iyi koşullarda yaşamasını arzuluyoruz.” diye konuştu.

ÇESOB Başkanı Recep Gür ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ağıralioğlu ve beraberindekilere teşekkür etti.

Günümüzde her meslek dalında çırak ve kalfa bulmakta sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Recep Gür, “Eskiden kahvehaneler yaşlılarla doluydu, şimdi ise gençlerle dolu. Sanayide çalıştıracak çırak ve kalfa bulamıyoruz. Gitgide usta sayısı da azalıyor. Korkarım ki 10 yıl sonra ülkemizde hiç usta kalmayacak. O nedenle meslek liselerine önem verilmeli. Ara eleman açığı meslek liseleri vasıtasıyla giderilmeli.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim