Genel Kurul Toplantısına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Halkbank Samsun Bölge Koordinatörü Dursun Ali Kılıçlı, Halkbank Krediler Pazarlama Müdürü Erdoğan Özdemir, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Anitta Otel’de divan başkanlığına 9. Bölge Birliği Başkan vekili Tokat Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, 2. Başkanlığa 9. Bölge Birliği Başkan Vekili Amasya Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hatay Karaman, katip üyeliklere ise 9. Bölge Birliği Başkan Vekili İskilip Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmet Uslu ve 9. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gümüşhacıköy esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Barışsever’in getirildiği genel kurulda faaliyet, denetim ve gelir gider tabloları okunarak ibra edildi.

Tahmin edilen gelir toplamının 2 milyon 200 bin lira gerçekleşen gelirin 1 milyon 833 bin 233 lira olduğunun ifade edildiği genel kurulda giderin ise 1 milyon 341 bin 65 lira olurken arada 492 bin 167 lira fark oluştuğu belirtildi.

2016 yılı faizlerinin düşük olması nedeniyle yeni ortak müracaatında patlama yaşandığının anlatıldığı toplantıda 780 yeni üye kaydı yapılırken bu üyelere 60 milyon liralık da kredi kullandırıldığı vurgulandı. Yapılan açıklamada esnaf ve sanatkara ilk defa hükümet tarafından çıkarılan sıfır faizli kredi imkanı ile 350 ortağa 6 milyon liralık faizsiz kredi kullandırılırken 2016 yılı bilançosunun ise aktif toplamda 111 milyon 45 bin 211 lira olduğuna dikkat çekildi.

Kullandırılan kredilerden de bahsedilen genel kurulda Halkbank’tan kooperatif kefaleti ile ortaklara 98 milyon 319 bin 530 lira kredi kullandırıldığı belirtildi.

Toplantıda konuşan Vedat Canbek de elinden geldiği kadar 36 yıldır üyelere hizmet etmeye çalıştığını dile getirerek ömrünün yettiği sürece çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de konuştuğu genel kurulda Başkan Külcü’ye Vedat Canbek tarafından çiçek verilirken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Halkbank Samsun Bölge Koordinatörü Dursun Ali Kılıçlı’ya plaket verdi. Genel kurul üyelere yemek ikramı ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim