Köy muhtarı Muharrem Kaya ve Ömerbey Köyü cami Mustafa Övüç tarafından düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Aşık, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve köylüler katıldı. Program Huzur Cami imam hatibi Hasan Çakmak’ın Kur tilavetiyle başlarken, etkinlikte bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
İl Müftü Mehmet Aşık, günümüzdeki kavgaların, savaşların, terörün, fitnenin ve fesadın temelinde yüce Allah’ı ve Peygamber efendimizi iyi tanıyamamak ile İslamiyet’in ve yüce kitabımızı anlayamamanın ve yeterince istifa edememenin yattığını söyledi. Aşık, kavgaları bitirmenin, savaşları sona erdirmenin, akan kanın durması ve insanlar arasındaki kardeşliği muhafaza etmenin tek yolunun dinimizi iyi anlamak, yüce Allah’ı ve Peygamber efendimizi iyi anlatmaktan geçtiğinin altını çizdi..
Kimsenin kimseye karşı karşı üstünlüğünün olmadığını vurgulayan Aşık, “Mevkisi, makamı, mal varlığı ne olursa olsun kimsenin kimseye karşı üstünlüğü yoktur. Üstün kimdir? Kim dünyada iyi olursa, insanlara faydalı olursa, kim Allah’ın emirlerine uyarsa, ne olacaktır iyi insan olacaktır. Hayırlı insan olacaktır. Bütün müminler, inananlar kardeştir. Kardeşlerimiz arasında bir dargınlık meydana geldiyse kardeşlerimizin arasını bulmalıyız. Aralarını düzeltip, barıştırmalıyız. Birlikte yaşamak için başkasının varlığını kabul etmeliyiz. Bir başkasının varlığını kabul ederken farklılığını da kabul etmeliyiz. Herkesi kendimiz gibi olmasını istersek bu Allah’ın kanuna aykırı. İman, itikat noktasında ayrılmayacağız. Detaylarda farklılık olabilir bu bizim için farklılık değil, zenginliktir” dedi.
Etkinlik yemeğin ardından sona erdi.
Editör: TE Bilisim