Genel Kurula DİSK- Emekli Sen üyeleri ve emekliler katıldı. Geçtiğimiz gün Eğitim-Sen Çorum Şubesi’nde gerçekleşen genel kurula çok sayıda üye katıldı. Tek liste halinde girilen seçimlerde eski başkan Ömer Sözüdoğru güven tazeledi.

Ömer Sözüdoğru yaptığı konuşmada, emeklilerin yaşadığı maddi zorluklara ve emeklileri temsil eden hiçbir kuruluşun olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Değerli dostlar ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte biz emekliler hep enflasyon altında ezilmektedir. Emeklilere verilen enflasyon altındaki ücretlere razı değiliz. Biz emeklilerin sayısı 12 milyona dayanmıştır, oylarımızla bu gidişe dur demeliyiz. Emekliler ilaç ve hastane katkı paylarının kaldırılmasını talep ediyor. Asgari ücretin altındaki emeklilerin bu kötü durumdan kurtarılmasını talep ediyoruz”.

“EMEKLİNİN SESİ YOK”

Emeklilerin sesini duyurabileceği, haklarını savunabileceği hiçbir kuruluşun olmadığına dikkat çeken bu anlamda DİSK- Emekli Sen olarak emeklilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını dile getiren Sözüdoğru: “Toplu sözleşme müzakerelerinde emeklileri temsilen hiçbir sendika yoktur. Bu nedenle emekli sendikası olacaktır, bu da DİSK- Emekli Sen olacaktır. Sendikamız, emeklilerin tüm haklarını savunmaya ve kamuoyuna duyurmaya devam edecektir” dedi.

“EMEKLİLER ALIM GÜCÜNÜ KAYBETTİ”

Konuşmasında ayrıca açlık sınırında ücret alan emeklilerin geçim sıkıntısına da değinen Emekli-Sen Şube Başkanı Sözüdoğru sözlerine şöyle devam etti: “Açlık sınırı bin 637, yoksulluk sınırı 5 bin 331 TL olan ülkemizde, evini ısıtamayan, elbise alamayan, tatil yapamayan, et ve balık yiyemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen, çocuğuna iş bulamayan, elektrik, su, doğalgaz borcunu ödeyemeyen insanlar var ve bunların geneli emeklilerdir. Emekli alım gücünü kaybetti, emek yoksullaştı, emekli maaşı elektrik, doğalgaz, su, ulaşım giderlerini karşılayamaz hale geldi. Yıllar geçiyor yoksulluk devam ediyor. Zamlar çığ gibi geliyor. Zamlara dur diyelim” dedi.

Sözüdoğru konuşmasını tüm emeklilere birlik çağrısı yaparak sonlandırdı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim