DİSK-Emekli Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, defterdarlık binası önünde 2016 yılı zamlarını protesto eden bir basın açıklaması yaptı.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) iktidara gelmek için emeklilere vaad ettiği aylık 100 liranın tamamen emeklilerin oyunu almaya yönelik bir politika olduğunu ifade eden Sözüdoğru, “ AKP tek başına iktidar olmak için emekliyi kandırdı. Söylenilenin gerçek olmadığı Ocak ayında ortaya çıktı. Emekli Sandığı emeklileri artıştan yararlanmadığı gibi SSK, BAĞKUR emeklilerine ise yılda bir defaya mahsus 100 lira artış verildi. Milyonlarca emekli kandırıldı.” dedi.
2016 yılına günlük hayatta tüketilen temel ürünlerin fiyatlarına yapılan zamla girildiğini belirten Sözüdoğru, “ 285 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 103 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti. Kuşkusuz fiyatı artan ürünlerin tamamı, içinde milyonlarca emeklinin bulunduğu, dar gelirli çoğunluğun yaşamını idame ettirmek için tükettiği temel ürünlerdir.” şeklinde konuştu.
Sözüdoğru, “Biz emekliler, hükümetin izlediği yanlış iç ve dış politikanın yol açtığı ekonomik krizin faturasını milyonlarca emekçiye ve emekliye ödetme politikasından vazgeçmeye, emeğiyle yaşayan milyonlarca işçiyi, kamu çalışanını, emekliyi ise hükümetin izlediği savaş ve sömürü politikasına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.” diyerek basın açıklamasına son verdi.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim