Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı esnaf odalarının olağan kongrelerine ÇESOB Derviş Günday Toplantı Salonu’nda düzenlenen Marangozlar Odası genel kurulu ile devam edildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Ömer Latif Akdağ güven tazeledi.

Divan heyetinin Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Yakup Taş ve Efdal Deller’den oluştuğu genel kurula Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Köse, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Terziler Odası Başkanı Lütfi Barut, Yorgancılar, Çeyizlik Eşya, Perde İmal ve Satıcıları Odası ile Hitit Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi, ilçelerden gelen esnaf odası başkanları ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ile mali raporlar okunarak oybirliğiyle ibra edildi. Tahmini bütçe, yeni dönem çalışma raporunun okunarak ibrası ile devam eden genel kurulda kanunen gündeme eklenmesi gereken öğrenci okutularak burs verilmesi, odanın bağlı bulunduğu birliğin onayıyla gayrimenkul, araç alım satımı yapabilmesi, üyelerin ihtiyaçları doğrultusunda kooperatif kurmak, kooperatiflere üye olmak, şirket açmak veya vakıf kurma konusunda yönetime yetki verilmesi ile ilgili maddeler oybirliğiyle kabul edildi. Kongrenin son bölümünde ise dilek temenniler bölümüne geçildi.

Bu bölümde konuşan ÇESOB ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum esnafı adına gerek Federasyon Başkanı Ercan gerekse Marangozlar Odası Başkanı Akdağ’a teşekkür etti. Akdağ’ın her zaman esnafın yanında olduğunu, kapısının, gönlünün ve sofrasının esnafa açık olduğunu vurgulayan Kılıç, Federasyon Başkanı Ercan’ın da her konuda Çorum esnafına destek olduğunu vurgulayarak genel kurulun hayırlar getirmesini diledi.

Son konuşmayı ise Marangozlar Odası Başkanı Akdağ yaptı. 4 yıl önce olduğu gibi şimdi de üyelerine gösterdikleri teveccühleri için teşekkür eden Akdağ, bundan sonra da daha iyi hizmet etmek için gece gündüz çalışacağı sözünü verdi. Akdağ 8 yıldır oda yönetiminden 1 TL bile maaş almadıklarını ve bundan sonra da almayacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından ise seçime geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Ömer Latif Akdağ yeniden Çorum Marangozlar Odası Başkanlığı’na seçilerek güven tazeledi. Ömer Latif Akdağ’ın başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Gazi Uysal, Halit Bölükbaş, Resul Yiğitoğlu, Yücel Şahin, Ersan Özdemir ve Hamza Kabakulak’tan oluşurken, denetim kurulu ise Ahmet Memiş, Erdem Eren ve Arzu Akta’dan oluştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim