Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, geçtiğimiz Ağustos ayında gözaltına alınan Ömer Dinç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Hakkında “Terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz günlerde ilk kez hakim karşısına çıkan Dinç, duruşmada suçsuz olduğunu öne sürerek, tahliyesini istemişti. Mahkeme heyeti, suçun vasfı ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunmaması, delillerin toplanmış olması ve sanığın tutukluluk süresi dolayısıyla Ömer Dinç’in adli kontrol kararıyla tahliye edilmesine karar vermişti.

FETÖ’nün Çorum’daki üst düzey yöneticilerinden olduğu ve Çorum Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü sorumlusu olarak FETÖ’nün Çorum’daki çeşitli faaliyetlerini yönettiği iddia edilen Dinç’in, ilk duruşmada tahliye edilmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından karara itiraz edildi.

İtirazı değerlendiren mahkeme, Dinç hakkında yakalama emri çıkarttı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Dinç, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim