Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında geçtiğimiz Ağustos ayında tutuklanan Ömer Dinç hakkında “Terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkan Dinç, mahkeme heyeti başkanının, kendisi hakkındaki suçlamaları okumasının ardından savunmasını yaptı.

Savunmasında, terör örgütü ile bir bağlantısının bulunmadığını öne süren Dinç, “Hiçbir zaman böyle bir girişimde bulunmadım. Hakkımdaki iddialar ve suçlamalar tamamen yersiz ve asılsızdır. Terör örgütü ile bir bağlantım olmamıştır. Hakkımdaki iddiaları ve suçlamaları kabul etmiyorum. Mahkemeden tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, suçun vasfı ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunmaması, delillerin toplanmış olması ve sanığın tutukluluk süresi dolayısıyla Dinç’in adli kontrol kararıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Dinç hakkında, FETÖ’nün Çorum’daki üst düzey yöneticilerinden olduğu ve Çorum Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü sorumlusu olarak  FETÖ’nün Çorum’daki çeşitli faaliyetlerini yönettiği iddia edilmişti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim