Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Kargı Gökçedoğan Köyü Grup Yolunda (Boyabat Barajı Sahil Yolu) meydana gelen heyelanla ilgili bir açıklama yaparak sürücüleri uyardı.
Heyelan ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Arslan, “Yolda meydana gelebilecek heyelan nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı olmaması için gerekli dikkat ve hassasiyet gösterilmekte olup, söz konusu yol güzergâhını kullanmakta olan araç sürücülerinin de bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.
Kargı İlçesi’ne bağlı Gökçedoğan, Bağözü, Köprübaşı, Saraycık, Karacaoğlan ve Sinanözü köylerinin kullandığı grup köy yolunda meydana gelen heyelanın ardından İl Özel İdaresi Osmancık Bakımevi ve Çorum merkezden olmak üzere 2 adet iş makinesini heyelan bölgesine sevk ederek yolun temizlendiğini dile getiren Arslan, ayrıca kendilerini arayan Milletvekili Cahit Bağcı’ya da bilgi verildiğini açıkladı.
Heyelanın meydana geldiği andan, ulaşıma açıldığı saate kadar bölgedeki tüm çalışmaların başta Vali Ahmet Kara ile yereldeki tüm ilgili kurum ve kişiler tarafından takip edildiğini ve koordineli şekilde yürütüldüğünü dile getiren Ömer Arslan, “Heyelan nedeniyle kapanan grup köy yolu Boyabat Barajı yapımı nedeniyle yeni yapılmış olup, gerek yolun yeni yapılmış olması ve gerekse yamaç eğitiminin fazla olması nedeniyle yağışlara bağlı olarak kaymalar meydana gelmektedir. Bu nedenlerden dolayı muhtemel heyelan noktaları, İl Özel İdaresi teknik elemanları tarafından tespit edilmeye çalışılmaktadır. Yolda meydana gelebilecek heyelan nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı olmaması için gerekli dikkat ve hassasiyet gösterilmekte olup, söz konusu yol güzergâhını kullanmakta olan araç sürücülerinin de bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim