Arslan, Vali Ahmet Kara’nın başkanlığında düzenlenen aylık olağan basın toplantısında Özel İdare’nin bu yıl içerisinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Şuan 4 ayrı bütçeyi bir araya getirerek, kırsaldaki altyapı eksikliklerini ortadan kaldırmak üzere bir program hazırladıklarını ifade eden Arslan, iş miktarı olarak bir önceki yıla göre 3 kat daha fazla yatırım yapılacağını dile getirdi. Arslan, “Bu bütçe ile birlikte 1350 noktada 2015 yatırım programı uygulanacak” dedi.
Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, yapılacak olan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Özel İdare’nin hızının yeterli olmadığına yönelik bir takım eleştiriler söz konusu. Mayıs ayında başlayıp Eylül ayında sona erecek olan bir süreçten bahsediyoruz. Bütçe problemimiz yok, iyi bir program yaptık. 1350 noktada yapılacak olan yatırımların yüzde 99’u da tamamlanacak.
Bu yatırımları hayata geçirmek için öncelikle iyi bir proje hazırlanmalı. Daha sonra en uygun fiyata ihale edilmeli. Son olarak da iyi bir kontrol sürecinden geçirilmeli. Bu süreçleri atlayarak gidersek sağlam bir yatırım ortaya çıkmaz. Aksi halde hem ülkemiz hem de şehrimiz yatırım çöplüğüne dönüşür. Eleştirilere sonuna kadar açık olacağız, şeffaf ve hesap verilebilir olacağız. Yapılan bütün eleştireler bizim hızımızı arttırmıştır.
Bu yıl 154 köyde içmesuyu tesisi, 108 köyde kanalizasyon tesisi, 324 köyde kilitli beton parke, 35 noktada köprü ve menfez, 120 km 1. kat ve 120 km 2. kat asfalt, 63 sulama tesisi, 370 köyde çocuk oyun grubu yapımı, 700 çöp konteynırı alımı, 5 adet çevre düzenleme işi, 1 adet rüzgar tribünü projesi, 20 köyde geçici çöp depolama alanı yapılacak. 250 milyon liralık bütçemizin 80 milyon liralık kısmı ile bu saydığım projeler gerçekleştirilecek.
Bunların dışında bakanlıklardan gönderilen kaynaklarla da 9 adet ortaokul ve lise binası, 4 yurt binası, 1 özel eğitim okulu, 1 rehberlik araştırma merkezi binası, 1 endüstri meslek lisesi, 2 adet atölye yapımı ve çevre düzenlemesi, 1 spor salonu, 1 adet 800 yataklı eğitim araştırma hastanesi, 30 aile sağlığı ve toplum sağlığının bakım ve onarımı, 1 adet toplum sağlığı merkezi ve 112 acil istasyon binası, 90 adet okul onarım işi, 2 adet misafirhane ve 40 okula spor alanı yapılacak.
2015 yılı yatırım programı tamamlandığında köylerimizde yaşayan nüfusumuzun %100’ü şebekeli içme suyundan, %90’ı kanalizasyon tesisinden, %82’si asfalt yoldan, %80’i ise kilitli beton parke taşından faydalanır hale gelecektir.
2016 yılında kanalizasyon sorunu, 2017 yılında ise kilit taşı problemi tamamen bitmiş olacak. Bundan sonraki süreçte tarımsal sulamaya yöneleceğiz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim