Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Vali Mustafa Çiftçi, Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, ombudsmanlığın Türk milletinin ruhunda bulunduğunu ifade ederek, her ailede anlaşmazlıkları çözen bir büyüğün mutlaka bulunduğunu ifade etti. Bu sistemin kurumsallaşma açısından önemli olduğunu ifade eden Alkan, hukukun insanlar olduğu sürece olacağını, şu ana kadar ombudsmanlıktan 3 yazı geldiğini 2 tanesinin idareyi haklı bulurken bir tanesinde başvuru yapanın mahkemeyi kaybettiğini anlattı.

Belediye Başkanı Zeki Gül de konuşmasında Çorum’un Anadolu’nun yiğit insanlarının yetiştiği bir il olduğunu belirterek, Üniversite’nin de yaptığı çalışmalarla Çorum’a büyük katkılar sağladığını dile getirdi. Çorum için yapılacak hizmetlerde ellerini değil kafalarını taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten Başkan Gül, “Bir noktada iyi değiliz. Çorum iyi tanınmıyor. Çorum sadece leblebisi ve 12 eylül öncesi gibi değil tarihi, sahabeleri ve doğal güzellikleri ile de tanınmalı” dedi.

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu’nun da bir selamlama konuşması yaptığı programda Vali Mustafa Çiftçi de bu kurumun aslının Osmanlı’da bulunduğunu, daha sonra İsveç’e gittiğini vurguladı.

Kamu denetçiliğinin bilinirliği konusunda büyük bir artış olduğunu belirten Vali Çiftçi, bu kurum sayesinde vatandaşlar ile kurum arasındaki anlaşmazlıkların daha kolay çözüme kavuşturulabildiğini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç kürsüye gelerek “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferansını verdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim