Sonradan adı “Endüstri Meslek Lisesi” olarak değiştirilen “Erkek Sanat Enstitüsü”, 1960’lı yıllarda Çorum’un çok önemli eğitim kurumlarından biriydi.
Pek çok öğrencisini mühendislik fakültelerine veya teknik öğretmen okullarına gönderdi.
Yüksek öğrenim yapmayan mezunları da, teknik eleman sıfatıyla, Çorum sanayiinde, demirci, tornacı, tesviyeci, elektrikçi, marangoz-mobilyacı olarak önemli işlevler üstlendiler. İçlerinden azımsanamayacak sayıda sanayici ve işadamı çıktı.
ÇORUM’DAN ALMANYA’YA
Çorumlu Bekir Sarıtekin de, Çorum Erkek Sanat Enstitüsü mezunlarındandı. Okulu bitirdikten sonra bir süre PTT’de memurluk yaptı. Çorum’da bazı fabrikalarda çalıştı. Ardından, 1971 yılında bekar olarak Almanya’nın yolunu tuttu.
1973 yılında Türkiye’ye dönen Bekir Sarıtekin, aynı yıl Dilek hanımla tanışıp evlendi ve yeniden Almanya’ya gitti.
16 Temmuz 1975 tarihinde ise kızları Hayat Hamburg’da dünyaya geldi.
Sarıtekin, bu tarihten itibaren her yılın 16 Temmuz’unda kızının doğum gününü, Çorum’un o tarihte çıkan yerel gazetelerine, 1980’lerde ÇORUM HABER’e ve sonraki yıllarda da, nerede bulunuyorsa oranın yerel gazetesine verdiği ilanlarla kutladı. Düzenlediği doğum günlerine dostlarını davet etti.
Bekir Sarıtekin, oğlu Ender Sarıtekin’i (halen Fransa’nın başkenti Paris’te diplomat) ise 1981 yılında kucağına alma mutluluğuna erişti.
1985 yılında yurda kesin dönüş yaparak İzmir’e yerleşen, ancak Türkiye’ye alışmakta zorlanan Sarıtekin 3 ayda bir Almanya’ya gidip gelmeye başladı. 1987 yılında ise Çorum’a dönüş yaptı.


Nikâh sonrası toplu aile fotoğrafı…

MİLANO’DA TANIŞMA VE İZDİVAÇ
Kızı Hayat, iki yıllık Adalet Yüksekokulu mezunuydu, ancak daha çok müzik, resim, heykel gibi güzel sanatlara ilgisi vardı.
Kardeşi Ender’in görev yaptığı İtalya’ya tatile giden Hayat, Milano’da müzik öğretmeni Renato Caspani ile tanıştı. Kısa sürede karşılıklı sevgiye dönüşen bu tanışıklık, 2012 yılının Mart ayında evlilikle sonuçlandı. Hayat-Renato çifti için o yılın Ağustos ayında da Çorum Öğretmenevi’nde bir düğün yapıldı.

HAMİLELİKLE ORTAYA ÇIKAN HASTALIK
Renato Caspani ile evliliği mutlu biçimde devam ederken, hamile kaldığını öğrendi Hayat. Ama, hamilelikle birlikte nefes darlığı gibi ciddi sağlık sorunları da yaşamaya başlamıştı. Hamileliğinin 7. ayında komaya girince kesin teşhis konuldu: Kanser…
Bebeğin hayatını kurtarabilmek için tek çare vardı; sezaryenle alınması.
Ve İrene dünyaya geldi.
Hayat annenin tedavisi hastanede devam etti. Bebeğini 7 ay süreyle kucağına alabildi.
Tedavisi Şubat 2013’te başlamıştı, Eylül 2013’te, 38 yaşında hayata veda etti Hayat…
Bebeğin sezaryenle alınmasına kadar, Hayat’ın rahatsızlığının bu derece önemli olduğunu, ailesi bile bilmiyordu.
Hayat dolu Hayat, arkasında büyük bir acı bırakarak sonsuzluğa yürümüştü.
Dilek-Bekir Sarıtekin çifti, şu anda 3 yaşında olan minik İrene için sık sık İtalya’ya gidiyorlar, kızlarına olan özlemlerini torunları ile gidermeye çalışıyorlar.
Bekir Sarıtekin de, kızının ölüm yıldönümlerini anmak yerine, doğum günlerini kutlamayı tercih ediyor.
16 Temmuz 2016 tarihli ÇORUM HABER’de olduğu gibi…
Editör: TE Bilisim