Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, toplantıda yaptığı konuşmada ölüm kavşağı olarak bilinen kavşakta şuana kadar 22 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda vatandaşın da yaralandığını ifade ederek, Karayolları Bölge Müdürü Kerem Keskin’den burası hakkında çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

Karayolları Bölge Müdürü Kerem Keskin de konuşmasında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kavşakla ilgili inceleme yaptıklarını ve köprülü kavşak çalışması yapmayı planladıklarını dile getirdi. Yapılan incelemelerde kavşak ile ilgili sorun olmadığını ve görüşün açık olduğunu anlatan Keskin, kazaların büyük bölümünün insan hatasından kaynaklandığını, yolun geniş ve görüşün açık olduğunu ancak kimsenin yol vermek istemediğini vurguladı. Yapılan incelemelerin ardından ışıklı uyarı cihazlarını yolun daha gerisine alacaklarını ve yolda kavşağa yaklaşıldığını şoförlerin anlaması için kabartmalı boya kullanacaklarını söyleyen Keskin, bir süre kavşakta trafik önlemi alınıp kurallara uymayanların cezalandırılması halinde kavşaklarda kontrol var algısının oluşturulup kazaların önlenebileceğini dile getirdi.

Vali Necmeddin Kılıç da konuşmasında alınan talimatların 2 noktada yoğunlaştığını belirterek bu konulardan birisinin trafik olduğunu söyledi. Her yıl Kıbrıs harbinde kaybedilen şehitlerden fazla insanın trafik kazalarında kaybedildiğini anlatan Vali Kılıç, can kaybının en aza indirilmesi gerektiğini söyledi. Can kayıplarının genellikle transit yollardan kaynaklandığını anlatan Vali Kılıç, kaza olan yerlerin tespit edildiğini ve bu konuda gereken önlemlerin alınacağını kaydetti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim