Safran Termal Otel Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Çorum’dan Keskin Tenekeci adına İdris Keskin, Kenet ve cami kurşun kaplama adına ise Mahmut Şimşek katıldı.

Toplantıda söz alan Mahmut Şimşek, sektörle ilgili sorun ve beklentilerini Türkiye’nin 81 ilinden gelen 200’e yakın meslektaşlarına anlattı.

İdris Keskin ise oluk fiyatlarının maliyetine yakın olması sebebiyle mesleğin günden güne zorlaştığını ifade ederek, düşüncelerini dernek üyelerine aktararak birlik ve beraberliğin bu işe olumlu katkı vereceğini söyledi.

Tenekecilik mesleğinin çeşitli sıkıntıları olduğunu belirten Keskin, “Mesleğimiz ülke genelinde ihtiyaç duyulan ve halen revaçta olan bir meslektir. Mesleğimizle ilgili en önemli sıkıntıların başında kullandığımız malzemelerin fiyatlarında sürekli artış olmasıdır. Bu da bizi zor durumda bırakıyor.” diye konuştu.

Çalışma şartlarının zorluklarından da bahseden Keskin, yüksek katlı binaların çatılarının ucunda çok zor şartlar altında çalıştıklarını ve her an büyük tehlikelerle burun buruna kaldıklarını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim