Türkiye’nin iç ve dışında çeşitli hadiselerin olmaya devam ettiğini ifade eden İlyas Töngüç, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi hazırlıklarını 81 ilde sürdürdüklerini dile getirdi. Halkla kucaklaşma çalışmalarının devam ettiğini ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de görüşerek seçimler ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Töngüç, seçimlere kadar çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.
Suriye ile birlikte gündeme gelen mülteci sorunu ve bölgenin ateş topuna dönmesinin Türkiye içinde sıkıntıya neden olduğunu belirten Töngüç, bölgede önümüzdeki günlerde 4 ayrı ülke oluşturulmaya çalışıldığını ve meydana gelen olayların bunun bir sonucu olduğunu belirtti. Siyonistlerin bölge ile ilgili planlarını bilmeden meydana gelen olayları anlamanın mümkün olmadığını belirten İlyas Töngüç, Türkiye’nin oynanan oyunlardan etkilenme durumunun bulunduğunu ve şu anda dış politikalarında zafiyet bulunduğunu, bu zafiyetin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini kaydetti.
Ekonomik, siyasi ve fiili işgal şeklinde istikrarsızlaşma yapıldığını belirten Töngüç, bir IŞID belası ortaya çıktığını aniden ağır silahlara kavuşan bu örgüte karşı PYD’nin desteklendiğini, sınırların ise gelen gidenden dolayı kevgire döndüğünü vurguladı.
Türkiye’nin ekonomi olarak kötüye gittiğini belirten Töngüç, tarımsal faaliyetlerden giderek el çekildiğini, iç üretimin bitme noktasına geldiğini ve 614 milyarı bulan borçla ülkenin rahat etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Köprü ve yolların özelleştirilme adı altında peşkeş çekilmesine izin verilemeyeceğini vurgulayan İlyas Töngüç, “Satarak borç ödenmez. Üretime değil, tüketime para harcanıyor. Alınan vergiler sömürü aracı haline geldi. Çorum’daki mevcut akaryakıt istasyonlarından satışı yapılan her 1 litre yakıta ödenen paranın büyük bölümü vergi. Bu istasyonların hepsi maliyeye çalışıyor. İşletmeciler başvuru yapıp işçinin maaşını maliye versin dese daha iyi. Üretmek ve kendi öz kaynaklarımızı dışarı satmak zorundayız. Bu iktidar kumarbaz evladın yaptığı gibi elde ne varsa satıyor” diye konuştu
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim