Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP İl Gnel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, karanlığı aydınlığa çeviren, büyük devrimci, Kurtuluş Savaşı ile milletine Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden, yokluk içerisinde oluşturulan bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. Yılında saygı, minnet ve özlemle andıklarını dile getirdi.
Atatürk’ün hayallerini kurduğu çağdaş laik, tam bağımsız, demokratik, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde Cumhuriyeti’ni yaşatmanın omuzlarda taşınan en büyük sorumluluk olduğunu belirten Bek, O’nin yaktığı meşalenin yolları aydınlatmaya devam ettiğini ve kararlılığın O’nun ilke ve devrimlerinin ışığında ilelebet devam edeceğini kaydetti.
AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu da konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük idealinin Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu kaydetti.
Büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkenin, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer aldığını anlatan Meteoğlu, demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye’nin şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda mesafeler aldığını belirtti milletin cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmaya devam ettiğini söyleyen Meteoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir” dedi.
MHP Grup Başkanı Celal Güngör ise Atatürk’ün ülkesinin ve milletinin içinde bulunduğu imkansızlıkla başa çıktığını, kararlı ve azimli bir tutum takınarak Türk halkının bağımsızlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda milleti zafere taşıdığını söyledi. 10 Kasım tarihinin Atatürk’ün mücadelesini, millete kazandırdıklarını, iyi anlamak açısından önemli olduğunu kaydeden Güngör, “Türk milletine kendi kendini yönetme ve kaderini kendi tayin etme imkanı eren Atatürk’ün gösterdiği medeniyet seviyesine çıkmak ideali hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır” dedi.


(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim