Toplumun yönlendirilmesinde; öğrencilerin sosyal, kültürel ve zihinsel yetiştirilmelerinde üniversitelerin ve STK’ların öncülük etmeleri vurgusunun yapıldığı ziyarette ortak çalışma ortamlarının oluşturulması gerekliliğinin altı çizildi.

Ziyarette Gül-Der proje ekibi, Avrupa Birliği Yetişkin eğitimi personel hareketliliği Erasmus+ Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında, 2015 Teklif Çağrısı döneminde İspanya’nın Andalusia/Endülüs eyaleti Sevilla şehrinde gerçekleştirilen “Avrupa Ülkelerinde Okuma Alışkanlığının Kazandırılması Sürecinin İncelenmesi” isimli proje ile İspanya’da yaptıkları incelemeler, araştırmalar ve edinilen tecrübeler hakkında Rektör Prof. Dr. Alkan’a bilgi verdi. Gül-Der Yönetim Kurulu Başkanı Yakut Bozdoğan, Rektör Alkan’a proje ile ilgili raporu sunarak kendilerine ayırdıkları zamandan ve Hitit Üniversitesi olarak Çorum’a kazandırdıkları değerlerden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan da üniversitenin STK’larla birlikte ortak çalışmalar yapmayı çok önemsediğini ve üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak, her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olması gerektiği inancıyla hareket ettiklerini vurgulayarak “Üniversitemizin kapısı toplumun her kesimine açık. Başta Çorum olmak üzere bulunduğumuz bölgeye ve ülkemize katkı sağlamak adına her alanda toplumla iç içe bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

Üniversitenin fiziki yapılanmasına ilişkin açıklamalarda da bulunan Rektör Alkan, üniversite bünyesindeki eğitim birimlerinde bulunan kütüphaneler ve kitap kaynakları hakkında bilgi paylaşımında bulunarak fizibilitesi tamamlanarak projesi çizilen merkez kütüphanenin yapımını en kısa sürede gerçekleştirileceğini, üniversitedeki öğretim elemanlarının ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern, teknolojik donanımlı fonksiyonel bir kütüphane olmasını amaçladıklarını kaydetti.

Kitap okuma konusunda anılarından da bahseden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Evimize her gün gazete gelirdi. Aile büyüklerim gazeteyi bana okuttururlardı. Bu da bende okumaya karşı ilgi uyandırdı ve okumayı sevdirdi. Gençlerin okumayı sevmeleri ve alışkanlık haline getirmeleri için evlerimize günlük gazetelerin girmesi büyük önem arz ediyor. Okuyan, yazan, milli ve manevi değerlere sahip çıkan öncü kişiler yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim