ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin Bölge Koordinasyon Toplantısı, Çorum’da yapıldı.

Kısa adı ÇORİMDER olan Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin ev sahipliğinde Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya yoğun bir katılım yaşandı.

Çorum, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Sinop, Bartın ve Karabük illerini kapsayan bölge koordinasyon toplantısında ÖNDER Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman ve ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz ile bağlı derneklerin başkan ve temsilcileri hazır bulundu.

Toplantının değerlendirme kısmında ise Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da yer aldılar.

İki oturum hâlinde gerçekleştirilen toplantıda temsilciler, bağlı illerin teşkilatlanma çalışmaları ve okullardaki mevcut durumlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Teşkilat olarak yapılan çalışmalardan bahseden ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, Türkiye genelinde 450 dernek sayısına ulaştıklarını belirterek, “ Millî Eğitim’de uygulanmaya başlayan 4+4 eğitim sistemi ile İmam Hatiplerde öğrenci sayımız artarak, sıralarımız dolmaya başladı. Lakin öğrencileri İmam Hatip ruhu ile yetiştiremezsek bütün çabalarımız boşa gitmiş olur. İslâm coğrafyasının içinde bulunduğu kargaşalardan kurtulması için İmam Hatip ruhu ile yetiştirilmiş gençlere ihtiyacımız vardır.” diye konuştu.

Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturum öncesinde ise Vali Necmeddin Kılıç, külliye içerisinde yapımı devam eden cami inşaatını ve Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Z kütüphanesini gezerek bilgi aldı.

Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesini Çorum’a kazandırdığı için Belediye Başkanı Külcü’ye teşekkür eden Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, ayrıca böyle bir yapıtın tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesinin Türkiye’de alışagelmiş bir olay olmadığını söyledi.

Çorum’daki İmam Hatip okullarının nitelik olarak yeterli durumda olduğunu belirten Vali Kılıç, okullara öğrenci bulmakta sıkıntı çekildiğini bunun için de İmam Hatip okullarının tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“28 ŞUBAT’TA İÇİMİZDEKİ AŞKA EL KOYAMADILAR”

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise bu zamana kadar devletin parasıyla İmam Hatip Okullarının yapılmadığına dikkat çekerek, 28 Şubat sürecinde yaşanan olaylarla İmam Hatip okullarının kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

İmam Hatip okullarının kapatılması için uğraşanların içinde kendileri gibi görünen insanların bulunduğu ifade eden Külcü, bu gibi çalışmaların içinde ve arkasında FETÖ terör örgütünün de bulunduğunun ortaya çıktığını kaydederek, 28 Şubat’ta “Binalarımıza el koydular ama içimizdeki aşka ve İmam-Hatip ruhuna el koyamadılar.” dedi.

Program sonunda ÇORİMDER tarafından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye Hayrettin Karaman Külliyesi ile İmam Hatip camiasına yaptığı katkıdan dolayı şükran plâketi takdim edildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim