Selim Aydın, önceki gün Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde meydana gelen silahla kız kaçırma teşebbüsünün okullardaki güvenlik zafiyetini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, “Okullarda öğretmenlere nöbet tutturma uygulaması, maalesef yeni bir Özgecan hadisesinin yaşanmasına neden olacaktı. Okullarımızda güvenliği sağlamak üzere öğretmenlerin üzerine yıkılan nöbet görevi, güvenlik görevlilerince yerine getirilmelidir. Bu konuda acilen tedbirler alınmalıdır.” diye konuştu.
Selim Aydın, olayın yaşandığı Cumhuriyet Anadolu Lisesi önünde bazı Sendika üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı. 14 yaşındaki bir erkek öğrencinin silahla sınıfa girerek bir kız öğrenciyi kaçırmaya teşebbüs etmesi ve bunu başaramayınca iki erkek öğrenciyi alıkoyması olayının “son derece vahim” olduğunu ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:
“Böyle bir olumsuzluğun yaşanmasından dolayı öncelikle kaçırılmak istenen öğrencimizin ailesine, eğitim camiasına, Cumhuriyet Anadolu Lisesi personeline, velilerimize ve öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Emniyet güçleri tarafından olayın faili şükürler olsun ki tez zamanda yakalanmıştır. Allah korusun bu olayda da bir Özgecan’a kıyılabilir, canımız yanabilirdi. Okullarda alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olması, bu tarz olayların önüne geçilememesi endişelerimizi kat be kat artırmaktadır. Bunu engellemek ve okullarda tam anlamıyla güvenliği sağlamak için ivedilikle tedbir alınması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli; aileler, öğretmenler, okul idarecileri, emniyet güçleri, sivil toplum örgütleri, medya işbirliği yapmalıdır. Okullarımızda almış olduğumuz nöbet eyleminde ne kadar haklı olduğumuz da tescillenmiş oldu. Öğretmenlerin güvenlik görevlisi olmadığını, bu noktada yetkililerin gerekli tedbiri alması gerektiğini önemle belirtmek istiyorum. Bundan sonra bu tarz olayların yaşanması durumunda Millî Eğitim Müdürlüğü’nün sorumlu tutulacağı kaçınılmazdır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim