Koronavirüs süreci kapsamında okullardaki öğrenci yoğunluğu ve teması azaltacak tedbirlerin alınmasına yönelik bir basın açıklamasında bulunan Zafer Partisi İl Başkanı Onan, “Pandemiye sebep olan virüsün devamlı değişim göstermesi, toplumsal hayatın akışını engellemeye devam etmektedir. Bu durumdan en fazla etkilenenlerin başında ise okullar ve öğrenciler olmuştur” dedi.
Okulların açıldığı bir aylık süreçte ülke genelinde vaka ve ölümlerin sürekli arttığını da hatırlatan Bedii Onan, ilimizin de vaka sayılarının sürekli yükseldiği illerden olduğunu; havaların soğuması ile birlikte öğrencilerin bahçelere çıkmak yerine teneffüsleri kapalı alanlarda geçirecek olmasının muhtemel vakaları daha da yükselteceğini açıkladı. 
Pandemi sürecinde okullarda temel derslerin müfredatının azaltılarak ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesi ve sınıfların da azami 10 öğrenciden oluşacak şekilde bölünmesi gerektiğini dile getiren Zafer Partisi İl Başkanı Onan; “Ayrıca temel derslerin dışındaki dersler, uzaktan öğretmen veya EBA sistemi üzerinden verilmeli, öğrencinin okulda kaldığı zaman azaltılmalıdır. Bu öneriler okul yoğunluğunu azaltacağı gibi, öğrencilerin ve öğretmenlerin bir birleri ile daha az temas ve karşılaşma ihtimalini asgariye düşürecek, bu zorlu dönemin  en alt seviyede yaşanacak sıkıntı ile atlatılmasına katkı sağlayacaktır. Tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimiz sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretim hayatına devam etmeleri, başarılı bir şekilde öğrenim hayatlarını tamamlamaları gençliğimiz ve geleceğimiz adına temennimizdir” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
 

Editör: TE Bilisim