İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Büyük, 15 Temmuz ihanet girişiminin kendilerini pek çok konuda yeniden düşünmeye yönlendirdiğini belirterek, “Bu kalkışma Türkiye’ye karşı dünyanın bir ihanet girişimidir. Onun için daha hassas hareket etmek zorundayız. Akademik başarının yanında, sosyal, kültürel faaliyetlerle, okul öncesi dönemden başlayarak vatanını, milletini seven bireyler  yetiştirme sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bu proje ile gençlerimizin illegal yapılanmalara karşı kendi iradesine sahip çıkan ve daha bilinçli bireyler olmaları için farkındalık oluşturmak amacındayız” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise “15 Temmuz ihanet girişimi, demokrasimize sahip çıkmak adına bizlere daha dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatmıştır. Gençlerimizin öğretim alanında başarılı olmaları tek başına yeterli değildir. Vatanını daha çok seven ve değerlerine daha çok sahip çıkan birer fert olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında, okullarda konuyla ilgili sosyal-kültürel faaliyetler (yarışmalar; kısa film, resim, şiir, müzik, afiş, kompozisyon, senaryo, tiyatro vb) düzenlenerek, proje ile ilgili dergi, broşür ve panolar hazırlanacak. Proje amacı doğrultusunda geziler düzenlenerek, il genelinde seminer ve konferanslar gerçekleştirilmesi planlanıyor.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim