Konuşmasına fedakârlıkla başarılara birlikte imza attıklarını belirterek başlayan Büyük, “Okullarımız yoğun bir çalışma sonunda fiziki olarak iyi duruma geldi. Okullarımızda öğrenci sayılarını aşağıya çekmeyi hedefledik. Çoğunlukla buna ulaştık. Bu imkânları gören gözler olarak koruma konusunda sizlere görev düşüyor” dedi.

Öğretmenliğin ulvi ve yüce bir meslek olduğunu kaydeden Büyük, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yıllar sonra öğrencilerimizle karşılaştığımızda onların başarı hikâyelerini dinlemek bizim yorgunluğumuzu unutturuyor.

Okullarımız yoğun bir çalışma sonunda fiziki olarak iyi duruma geldi. Okullarımızda öğrenci sayılarını aşağıya çekmeyi hedefledik. Çoğunlukla buna ulaştık. Bu imkânları gören gözler olarak koruma konusunda sizlere görev düşüyor.

İnşallah normal öğretime geçtiğimiz zaman başarı daha iyi olacak. Sorunlar azalacak, disiplin olayları azalacak. Öğrenciyi, veliyi daha iyi tanır hale geleceğiz.

Öğrenci ve öğretmenleri kura ile belirlemeye devam edeceğiz. Bu uygulama ile başarının arttığını görüyoruz. Akran öğrenmesi önemli bir öğrenme yöntemidir.

TÜBİTAK projelerinde altın yılımızı yaşadık. Bu sene 111 proje uygulandı. Seneye daha da artmasını istiyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başvurumuz kabul edildi.

eTwinning projelerimiz yoğun olarak devam ediyor. Robotik şenliği düzenledik. Öğrenci ve öğretmenlerimize imkân verilince neler yapabileceğini gördük. Bilgisayarda oyun oynayan değil program yapan öğrencilerimiz oldu. Böylece öğrencilerimizin hem sosyalleşmesini hem de teknoloji ile içi içe olmasını istiyoruz.

Sosyal etkinliklerimizi artırdık. Okullarımızda tüm öğrencilerimiz sosyal, kültürel ve sportif bir faaliyet içerisindeler. Bu konuda desteklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Anadolu Mektebi ile başladığımız okuma faaliyetine Çorum Okuyor Projesi ile devam ettik.

Tatilde okullarımızı önümüzdeki yıla hazırlanması için gerekeni yapacağınıza inanıyorum. Güvenli okul çalışmalarına gösterdiğiniz gayret ve fedakârlıktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim